Windows 7/8.1'den Windows 10'a Temiz Yükleme

Kodla Büyü

Parhelion

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Windows 10 bilindiği üzere 7 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz olarak geliyor fakat temiz yükleme yapmak isteyenler şunlara dikkat etmeli:

1- Lisansınızın ücretsiz olarak yükseltilebilmesi için mutlaka en az bir kereye mahsus Yükselt seçeneği ile yüklemelisiniz.
2- Windowsunuz yükseltildikten sonra özelliklerden Windows etkinleştirildi ibaresini gördüyseniz artık format atarak temiz yükleme yapabilirsiniz.
3- Temiz yükleme yaparken ürün anahtarı girmemelisiniz. Zaten verilmiyor sorduğunda atla deyip geçiyorsunuz.
4- Yükleme tamamlandığında ise etkinleştirme sunucusu bilgisayarınızı donanım bilgileri üzerinden otomatik tanıyor ve kendiliğinden etkinleşiyor.

Windows 7 Kullanıcıları İçin "Sisteme ayrılan bölümü güncelleştiremedik" Hatasının Çözümü
- Bu sorun Windows 7 kurulumunda boot işlemleri için ayrılan 100 MB'lık sistem alanının Windows 10 için yetersiz kalması dolayısıyla ortaya çıkıyor.

Sorunu, bu alanın içeriğini ve işlevini C: sürücüsüne aktarıp alanı boşa çıkararak çözeceğiz.
1- Yönetici yetkileriyle bir komut istemi açıyoruz ve şu komutu giriyoruz: bcdboot C:\WINDOWS /s C:
2- İşlem başarılıysa "Boot files successfully created." (veya Türkçesi) şeklinde yanıt gelmesi gerekir.
3- Bilgisayarım sağ tık > Yönet > Disk Yönetimi'ne giriyoruz.
4- Burada C: sürücüsüne sağ tıklayıp "Bölümü Etkin Olarak İşaretle" diyoruz.
5- Bilgisayarı yeniden başlatıp yükseltme işlemini tekrarlıyoruz.

İsteyenler artık bu 100 MBlık alanı yine Disk Yönetimi üzerinden tamamen silebilirler.

Kolay gelsin :wink:

Korsan win 7 ve 8 kullananlarin ne yapmasi gerekiyor hocam..
bizim win 10 a terfimiz mumkun mu.

bidene' Alıntı:
Korsan win 7 ve 8 kullananlarin ne yapmasi gerekiyor hocam..
bizim win 10 a terfimiz mumkun mu.

Bunu ben de merak ediyorum. Rezerve yap dediğimde onaylandı ancak yükseltme işlemi olacak mı merakla bekliyorum. Şu anda otomatik olarak C sürücüsüne download ediyor. Ardından yükseltme işlemini deneyeceğim.

http://www.chip.com.tr/haber/windows-10 ... 57230.html

ayrıca bu linkteki yazı da ilginizi çekebilir. Windows 10 a hemen geçiş için...

Benimkde rezerve kurulum icin hazor hatta ancak ben spnuc ne ol r bilemiyorum :mrgreen:

Parhelion' Alıntı:
Windows 10 bilindiği üzere 7 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz olarak geliyor fakat temiz yükleme yapmak isteyenler şunlara dikkat etmeli:

1- Lisansınızın ücretsiz olarak yükseltilebilmesi için en az bir kereye mahsus mutlaka Yükselt seçeneği ile yüklemelisiniz.
2- Windowsunuz yükseltildikten sonra özelliklerden Windows etkinleştirildi ibaresini gördüyseniz artık format atarak temiz yükleme yapabilirsiniz.
3- Temiz yükleme yaparken ürün anahtarı vs. girmiyorsunuz. Zaten verilmiyor sorduğunda atla deyip geçiyorsunuz.
4- Yükleme tamamlandığında ise etkinleştirme sunucusu bilgisayarınızı donanım bilgileri üzerinden otomatik tanıyor ve kendiliğinden etkinleşiyor.

Windows 7 Kullanıcıları İçin "Sisteme ayrılan bölümü güncelleştiremedik" Hatasının Çözümü
- Bu sorun Windows 7 kurulumunda boot işlemleri için ayrılan 100 MB'lık sistem alanının Windows 10 için yetersiz kalması dolayısıyla ortaya çıkıyor.

Sorunu bu alanın içeriğini ve işlevini C: sürücüsüne aktarıp alanı boşa çıkararak çözeceğiz.
1- Yönetici yetkileriyle bir komut istemi açıyoruz ve şu komutu giriyoruz: bcdboot C:\WINDOWS /s C:
2- İşlem başarılıysa "Boot files successfully created." (veya Türkçesi) şeklinde yanıt gelmesi gerekir.
3- Bilgisayarım sağ tık > Yönet > Disk Yönetimi'ne giriyoruz.
4- Burada C: sürücüsüne sağ tıklayıp "Bölümü Etkin Olarak İşaretle" diyoruz.
5- Bilgisayarı yeniden başlatıp yükseltme işlemini tekrarlıyoruz.

İsteyenler artık bu 100 MBlık alanı yine Disk Yönetimi üzerinden tamamen silebilirler.

Kolay gelsin :wink:

Yükseltme yaptım. İso dosyasınıda indirdim Bir süre kullanıp sonra temiz bir kurulum yaparım diyorum. Her ihtimale karşı yükseltme ile gelen keyide bir kenara not ettim. Ne olur ne olmaz.

Linux gibi ilk açtığımız uygulama yavaş açılıyor. Sonraki açılışta hızlı açılıyor. Çok şey değiştimi derseniz. Şimdilik başlat menüsü dışında bir şey fark etmedim. :)

90 günlükte office hedye etselerdi güzel olacaktı:)

GezginN61 hocam yukarda bahsettiğinize göre yükseltme yaptıktan sonra KEY mi geliyor...

arkadaşlar keyle işiniz olmayacak siz bir kereliğine yükseltmenizi yapın gerisini düşünmeyin. denendi onaylandı :wink:

korsan key konusunda ise bir kara liste vs yoksa herhalde aynı korsan keyi kullananlardan ilk kim güncelleştirme yaptıysa lisans da ona verilir diye düşünüyorum :)

caylakcekirge' Alıntı:
GezginN61 hocam yukarda bahsettiğinize göre yükseltme yaptıktan sonra KEY mi geliyor...
Key felan vermedi. Sistem kurduktan sonra kayıtlardan geçerli keyi not ettim bir kenara. Arkadaş zaten gerek kalmayacak diyor. Tecübeyle sabitmiş :)

valla korsan işletim sistemine ve orijinal işletim sistemine de aynı ser iali veriyor. ilginç

Kod:
Arkadaşlar ben Windows 8.1 Pro Box sahibiyim. Yani diLEDiğim süre boyunca, dilediğim kadar makinaya bu windows sürümünü kurabilirim, donanım değişikliği farketmez (tabi sadece bir makina geçerli olabilir) 

Yükseltme yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım. Windows etkinleşitrme işlemi dahi yapılmış. Başka bir forumdan bir arkadaşın mesajı sebebi ile ürün anahtarını kontrol ettim ( AIDA 64 ile baktım) 

Gördüğüm şu oldu; ürün anahtarım değişmiş. Yani orijinal windows'umun anahtarı değildi. Tabi kafam karıştı ve temiz kurulum yapmak istersem hangi anahtarı kullanamalıydım!? 

Bunun üzerine Microsoft Türkiye Destek hattını aradım ( 4446787) 

Ürün anahtarı neden değişmiş diye sordum. Ben sıfırdan kurulum yapmak istersem hangi anahtarı girmem lazım diye ekledim. 

Her iki anahtarıda kontrol ettiler ve yükseltme sürümünün şu anki anahtarı korsan çıktı 

Ben de yükseltme yaparken hiç bir şekilde anahtar girmediğimi ve bu anahtarın tamamen yükseltme sonrası geldiğini ve eğer korsan ise bunu windows'un kendisinin yaptığını söyledim 

Anahtarınız değişebilir bilgisinin neden herhangi bir yerde yazılmadığını veya uyarı yapılmadığını sitem şeklinde ilettim... Bu yenianahtarla sıfır kurulum yapsam demek ki durduk yere korsan kullanacak olacaktık. Eskisini girsem geçerli mi değil mi bilemeycektik. 

Ürün anahtarı değiştir bölümüne, kendi orijinal anahtarımı girerek değiştireyi mi diye sorduğumda, bu işlemi şimdilik yapmayın dediler. 

Eğer temiz kurulum yapmak isterseniz, ilk aldığınız anahtarı kullanın, o kayıtlarımızda temiz görünüyor dedi. Eğer bir sorun olursa bizi yine arayın dediler.

Alıntıdır.

arkadaşlar key girme olayını unutun key ile işiniz yok. bu durumda da değişmiş değişmemiş ne önemi var? sorulunca atla deyin doğru da olsa kendiniz girmeye çalışmayın. sonuçta farklı lisans türlerinin (oem, volume licence, retail, upgrade vs) etkinleştirmede izlenecek yolları da farklı olabiliyor. bunun da bu şekilde.. hikayedeki arkadaş bu yüzden problem yaşamış olabilir..

Lisanslı win7 home kullanıyordum. Yükseltme ile Win 10 home yüklendi ve windows etkinleştirildi yazısı geldi.

Peki ben win10 pro kursam lisansımı kabul eder mi?

ilker bende lisanssız windows 8 pro vardı dun yukselttim ve su windows 10 pro oldu sorun yok yani

bence önce lisanssız win8 pro kur sonra yukselt de :)

ogretmen006' Alıntı:
ilker bende lisanssız windows 8 pro vardı dun yukselttim ve su windows 10 pro oldu sorun yok yani

bence önce lisanssız win8 pro kur sonra yukselt de :)
Yusuf benim yukseltme ile etkinlestirilmis win 10 home um var, bunu win 10 pro olarak kullanabilirmiyim?

Geri