Windows 7 de E-Okul Rapor Alma Sorunu Çözümü

Kodla Büyü

*Vendetta*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windows 7 işletim sisteminde Crystal ActiveX Report Viewer Control görüntüleme sorunu çözümü. E-okuldan rapor alma sorunuyla karşılaştığınızda uygulayınız.

1. “ http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/Ac ... viewer.cab ” dosyasını bilgisayarınıza indirin..
2. Klasör içerisinde bulunan ( sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını “c:\WINDOWS\SYSTEM32″ klasörüne kopyalayın..
3. başlat-çalıştır… açın ve aşağıdaki komutları yapıştırıp çalıştırın.
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL

Not: Windows tuşu + R ile çalıştırı açabilirsiniz.
Not:
1 - REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX bu komut çalışırkan hata mesajı alırsanız. Cab klasörü içinde DependencyInstaller.exe dosyası var onu çalıştırın.
2- UAC (User Account Control) u kapatın
3- Virüs programı varsa devredışı bırakın. Özellikle Nod32 engelliyor.

windows 8 deoluşan rapor alamama sorununun çözümünü de ben vereyim:)) Ekteki klasörde bulunan programı çalıştırmadan klasördeki dll dosyasını windows ve system32 ye kopyalayın. Programı kurun ve artık Win8 de de mebbis ve e okuldan rapor alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkürler.
Daha rapor almada sıkıntı yaşamadım da olur da yaşarsam diye mesajım bulunsun buralarda.

Re: Ynt: Windows 7 de E-Okul Rapor Alma Sorunu Çözümü

Teşekkürler faydalı bir paylaşım

şöyle bir yazı çıkıyor..
Gösterici Yazılım Yüklenmiyor İse Buraya Tıklayarak Yükleyebilirsiniz
Windows 7 ve üstü İşletim Sistemlerinde Linkteki program yüklenmesi sonrası gösterici yazılım çalışmıyor ise c:\CRSETUP\YUKLE.BAT dosyasına sağ tuş yaparak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile yükleyiniz.
64 bit Windows işletim sistemi kullanıcıları programlarının içinde bulunan 32 bit tarayıcıyı seçmelidirler. 64 bit tarayıcı üzerinde gösterici yazılımlar çalışmayabilir.

mehmetural' Alıntı:
windows 8 deoluşan rapor alamama sorununun çözümünü de ben vereyim:)) Ekteki klasörde bulunan programı çalıştırmadan klasördeki dll dosyasını windows ve system32 ye kopyalayın. Programı kurun ve artık Win8 de de mebbis ve e okuldan rapor alabilirsiniz.
:+1:

*Vendetta*' Alıntı:
Windows 7 işletim sisteminde Crystal ActiveX Report Viewer Control görüntüleme sorunu çözümü. E-okuldan rapor alma sorunuyla karşılaştığınızda uygulayınız.

1. “ http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/Ac ... viewer.cab ” dosyasını bilgisayarınıza indirin..
2. Klasör içerisinde bulunan ( sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını “c:\WINDOWS\SYSTEM32″ klasörüne kopyalayın..
3. başlat-çalıştır… açın ve aşağıdaki komutları yapıştırıp çalıştırın.
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL
REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL
:+1:
Not: Windows tuşu + R ile çalıştırı açabilirsiniz.
Not:
1 - REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX bu komut çalışırkan hata mesajı alırsanız. Cab klasörü içinde DependencyInstaller.exe dosyası var onu çalıştırın.
2- UAC (User Account Control) u kapatın
3- Virüs programı varsa devredışı bırakın. Özellikle Nod32 engelliyor.

yukarıdakilerin hepsini denedim olmadı şunu denedim oldu
ekran raporları kısmında java gösterici(windows,mac,linux) yerine activex göstericiyi(windows) tıklayınca rapor çıkarıyor

savas3457' Alıntı:
yukarıdakilerin hepsini denedim olmadı şunu denedim oldu
ekran raporları kısmında java gösterici(windows,mac,linux) yerine activex göstericiyi(windows) tıklayınca rapor çıkarıyor
ne yaptımsam olmadı format attım olmadı netten bununla ilgili bir sürü dosya var hepsini indirip kurdum olmadı javayı en son sürümünü kuruyorum olmadı yukarıda dediğim ayarı yapınca baktım sonuç olumlu :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Windows 8 64 Bit'de E-Okul, MEBBİS ve Açık Lise rapor alma sorununu ilgili programınız çözdü, ancak https://aionet.meb.gov.tr/aionet/iok_login.aspx bu sistemdeki raporlama sorunu halen devam ediyor. Bir çok şey denedim olmadı, çözümü var mı acaba?

mehmetural' Alıntı:

burda yazılanları da denedim, neti de taradım, işe yaramadı. sorunu acil çözmem lazım. rapor alma penceresi açılıyor, java yüklenme simgesi dönüyor, dönüyor. sonra SecurityException Miising required Permissions manifest attribute in main jar diye bir uygulama hatası penceresi çıkıyor. lütfen yardım :?

bu aralar e-okul sistemi bir garip başlıktada belirtildiği gibi rapor alamıyoruz,
öğretmenler sınav tarihlerini giremiyor
sanırım bir takım değişiklikler yapılıyor bu konuda bilgisi olan var mı?

uyurgezer' Alıntı:
burda yazılanları da denedim, neti de taradım, işe yaramadı. sorunu acil çözmem lazım. rapor alma penceresi açılıyor, java yüklenme simgesi dönüyor, dönüyor. sonra SecurityException Miising required Permissions manifest attribute in main jar diye bir uygulama hatası penceresi çıkıyor. lütfen yardım :?

1- başlattan JAVA--> Configura JAVA bölümüne girin

2- orada SECURTY sekmesine tıklayın

3- Edit Site List butonuna basın

4- çıkan ekrana http://reporteokul.meb.gov.tr adresini yapıştırıp ADD tuşuna basın

Artık rapor alabilirsiniz...

osiris' Alıntı:
uyurgezer' Alıntı:

1- başlattan JAVA--> Configura JAVA bölümüne girin

2- orada SECURTY sekmesine tıklayın

3- Edit Site List butonuna basın

4- çıkan ekrana http://reporteokul.meb.gov.tr adresini yapıştırıp ADD tuşuna basın

Artık rapor alabilirsiniz...

aysin65' Alıntı:
mebbis için denediğimiz ve çalışan yol
Java----->configure Java
security----->edit list
http://reportsnc.meb.gov.tr/raporlar/rapor_goster.asp
add(ekle)

Sizde Security sekmesi farklı mı? Bende "edit" diye bir bölüm yok...

Ekli dosyalar

• Java Security.jpg
    Java Security.jpg
    27.3 KB · Görüntüleme: 7,538
Geri