murtace
Aktif Üye
İlginç bir sorun ve aramalarımda gördüm ki bir çok kişi benzer sorunlarla karşılaşmış ama çözüm bulamamış...
bende onlardan biriyim.
Yukarıyı okumayanlar için hızlıca özet geçeyim...
1- Win7 sp1 kurulu bilgisayarlarımdan oluşan bir ağım var.
2- 3 Pc de yazıcı var ve diğerlerine paylaştırılmış durumda (toplam 10 Pc)
3- 2 pc de paylaşıma açılan yazıcılara ve dosyalara diğer pclerden şifresiz ulaşmada bir sıkıntı yaşamıyorum.
4- Ancak aynı ayarlar, aynı antivirüs, aynı ağ, aynı switch aynı vs olmasına rağmen yazıcı yüklü 3. pc şifresiz paylaşımı kabul etmiyor.
5- Ağ yazıcısı kurmaya çalışırken yazıcı görünmüyor, gözat seçeneğinden ağda yazıcı yüklü makine seçildiğinde şifre istiyor. Kul. adı ve şifre ile giriş yapıldığında yazıcı yükleniyor ancak bu seferde pc ler her açıldığında yazdırma işlemi öncesi ağ üzerinden o pc de oturum açmam gerekiyor...
6-Üşenmeden buraya kadar okuyanlara da sanırım teşekkür etmem gerekiyor.
Her türlü öneriye açığım...
saygılar...
bende onlardan biriyim.
Yukarıyı okumayanlar için hızlıca özet geçeyim...
1- Win7 sp1 kurulu bilgisayarlarımdan oluşan bir ağım var.
2- 3 Pc de yazıcı var ve diğerlerine paylaştırılmış durumda (toplam 10 Pc)
3- 2 pc de paylaşıma açılan yazıcılara ve dosyalara diğer pclerden şifresiz ulaşmada bir sıkıntı yaşamıyorum.
4- Ancak aynı ayarlar, aynı antivirüs, aynı ağ, aynı switch aynı vs olmasına rağmen yazıcı yüklü 3. pc şifresiz paylaşımı kabul etmiyor.
5- Ağ yazıcısı kurmaya çalışırken yazıcı görünmüyor, gözat seçeneğinden ağda yazıcı yüklü makine seçildiğinde şifre istiyor. Kul. adı ve şifre ile giriş yapıldığında yazıcı yükleniyor ancak bu seferde pc ler her açıldığında yazdırma işlemi öncesi ağ üzerinden o pc de oturum açmam gerekiyor...
6-Üşenmeden buraya kadar okuyanlara da sanırım teşekkür etmem gerekiyor.
Her türlü öneriye açığım...
saygılar...