Windows 7 için Türk Bayraklı Başlat Düğmeleri

Kodla Büyü

halilturkoglu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windows 7 nizin (yapı 7600 olanlar) Başlat düğmesini Türk Bayrağı ile değiştirebilirsiniz. Kendi hazırlamış olduğum explorer.exe dosyalarını gönderiyorum. Umarım hoşunuza gider.

bu dosyaları sisteminize eklemek için öncelikle C:\Windows\explorer.exe dosyasının sahipliğini Bilgisayar_adı\Administartors grubuna vvermeniz gerekmektedir. daha sonra Yönetici yetkileri ile cmd çalıştırıyorsunuz ve seçtiğiniz explorer a ait exe dosyasını cmd üzerinden windows klasörünün içine explorer.exe adı ile kaydediyorsunuz. (NOT: eski explorer.exe dosyanızı her ihtimale karşı yedeklemenizi öneririz.)

Ekli dosyalar

• exp.png
    exp.png
    105.2 KB · Görüntüleme: 3,456
  • win7orbs.rar
    win7orbs.rar
    2 MB · Görüntüleme: 747
  • howto's.rar
    howto's.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 785
yapma hocam be komik oluyor,elin windowsuna bayrağa niye koyyosun şimdi anlamadım?? yerli bir işletim sistemi olsa anladım da,garip olmuş biraz..

ya yönetim izilerini yeni hallettim ama bu kopyalama işini nasıl yapacağız onu yapamadım çünkü explorer.exe zaten çalışıyo diyo komut satırından yapılıyosa ayrıntılı olarak bi yazsan sana zahmet

Windows klasörüne cmd komutuyla nasıl kopyalandığını biri anlatabilir mi acaba?Yapamadım :(

hocam önce explorer.exe dosyasını ResHacker programı ile değiştiriyoruz ve herhangi bir yere exp.vs.exe gibi bir isimle kaydediyoruz. Sonra Başlat menüsünde bulunan CMD ye sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" deyip, komut satırında yönetici oluyoruz. Orjinal explorer.exe ("C:\Windows\explorer.exe") dosyasınında bi yere yedeğini alıyoruz tabii ki.
Son olarakta görev yöneticisini açıp explorer.exe programını durduruyoruz ("İşlemi Sonlandır") ve açtığımız CMD ekranından yeni exp.vs.exe dosyamızı C:\windows klasörüne explorer.exe olarak kopyalıyoruz. Kopyaladıktan sonra Görev Yöneticisinden Dosya-Yeni Görev deyip explorer.exe yazıp çalıştırıyoruz.

Ya hocam zahmet olacak ama o komut satırında kopyalama işlemini nasıl yapıyosun kusura bakma da yukarıda yazdığının aynını yazmışsın.

Kod:
copy exp.tr.exe C:\Windows\explorer.exe
yazarsınız, Enter ile onayladıktan sonra size emin misin gibi bi uyarı verir e tuşuna basıp Enter ile onayladığınızda 1 dosya kopyalandı diyorsa işlem tamam demektir, yok 0 dosya kopyalandı diyorsa C:\Windows\explorer.exe dosyasının sahiplik ve izinlerini kontrol etmeniz gerekecek (dosya sahibi olarak Administrators, izinlerde ise tam yetki verilmelidir.)

:tr: Çok Teşekkür Ederim :tr:
Bazılarının aksine biz bayrağımızı her yerde görmek isteriz.
Dilimizi taşıdığımız her yerde bayrağımız dalgalanıyor çok şükür... :++:

Geri