Windows 7 Kapanma Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan guslu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

guslu

Site Gezgini
Arkadaşlar, Windows 7 yüklediğim bilgisayar bilgisayarı kapat dediğimizde Windows u kapatıyor ancak kasanın elektriği kesilmiyor. Ancak düğmesine basılı turarak kapatabiliyorum kasayı. Canım bilgisayarda sanki eski Windows sürümleri kullanıyor gibi düğmeye basmadan kapatamaz olduk. Anakart Asus P5kpl işlemci core2 duo e4600 2,4 ghz. İnternette arattım bu konu ile ilgili pek birşey bulamadım. Bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Hocam onu işletim sisteminin güç seçeneği yardımı ile yapacaksınız.Masaüstünde bulunan Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp Yönet seçeneğini seçin.Ardından açılan pencereden Aygıt Yöneticisi seçeneğine 1 kere tıklayın.Ekrana gelen sıralamadan da IEEE1394 Veri yolu ana bilgisayar denetleyicileri seçeneğinin solundaki üçgene 1 kere tıklayın.Ondan sonra hemen altta çıkan Via 1394 OHCI Uyumlu Ana Bilgisayar Denetleyicisi ne sağ tıklayıp Özellikler seçeneğini seç ve en son aşama olarak en üstteki Güç Yönetimi seçeneğine tıkla.Buradan Güç Kazancı Sağlamak İçin Bilgisayar Bu Aygıtı Kapatsın seçeneğinin başına tik işareti koyun ve Tamam düğmesine basın.Bundan sonra bilgisayarınız sorunsuz şekilde kapanacaktır.

Sayın Hocam cevap yazan elleriniz dert görmesin şimdi ayarı yaptım ve artık düzgün kapanıyor. Ancak ilk defa böyle birşeyler karşılaştım ve nedense sadece bu kasada oluyordu. Ama sayende çözdük.

ben de de kimi zaman windowsu kapat dediğimde yeniden başlıyor bilgisayar deli oluyorum
Ama ne denediysem olmadı. (Her zaman da olmuyor zaten)
Bios ayarlarıyla mı uğraşmadım Veri yolu ana bilgisayar denetleyicilerini mi kaldırıp yüklemedim. Bana mısın demiyor.
Ben de bilgisayar kapanana kadar bekliyorum, kapanmazsa düğmeye basmak için :D
Bilgisayar P4 HT 3.0, Anakart Asus

Geri