windows 7 kendi kendine kapanıyor. yardım !

Kodla Büyü

scorpion209

Aktif Üye
arkadaşlar benim windows 7 yaklaşık iki saat çalıştıktan sonra restart yapıyor nedeni ne olabilr?
bikaç gün önce etkinleştirme falan dedi, bir serial bulup girdim ama şimdi ekrana yine windows7 süresi doldu diye yazı çıkıyor
ne yamam lazım teşekkürler şimdiden

hocam nedeni rc sürümünün sınırsız kullanım süresinin bitmesi. iki saatte bir kapatır bilgisayarı zaten daha önce microsoft bu olayı duyurmuştu. orjinal ürünü satın alma en legal yorum olacak. İllegal yorumlara girmiyorum şimdilik ;)

şimdi benim bilgisayarım iki saatte bir kapanacak mı hcm?
bunun bir çözümü yok mu?
formatla durum halledillirse ne kadar daha gider?

1 mart dan sonra aralıklarla kapanacak denilmişti. orjinal ya da şimdilik başka bir işletim sistemi
çözümü yakındır :)

evet tam da dediğiniz gibi 2 saate bir kapanacak. Bir çözümü var mı ben de bilmiyorum. format atılsa da sanırım rc sürümü olduğu için yine kapanacaktıt sanırım

microsoft 1 marttan sonra win 7 rc yüklü bilgisayarları 2 saat aralıkla kapatacağını söylemişti. Pek ciddiye almamıştım ama demek yapıyorlar:)
çözüm için biraz beklemek gerekecek sanırım

maşallah herkes bişeyler duymuşlar bu iki saat hakkında bir tek ben duymamışım galiba :)
yine de teşekkürler arkadaşlar inşllah yakın zamanda bir çözümünü buluruz, bulursunuz

çok oldu btün gazetelerdede çıktı zaten :puhaha: :puhaha: :puhaha: :puhaha:

oem lısans olarak aratın nette buldugunuz lısanıs gırın ve kullanın bugun kurdum wın7 rc surumunu kalan gun demeye basladı open lısans olarak arattım cıkan lısan keyını key degıstır dıyerek gırdm su an sorun yok sıkıntı olmayacaksa keyı dagıtayım

valla bende de var ama ben sistem tarihini 1 ay geri aldım ve şaşırtıcı şekilde yedi :mrgreen: :mrgreen:

adiyif' Alıntı:
oem lısans olarak aratın nette buldugunuz lısanıs gırın ve kullanın bugun kurdum wın7 rc surumunu kalan gun demeye basladı open lısans olarak arattım cıkan lısan keyını key degıstır dıyerek gırdm su an sorun yok sıkıntı olmayacaksa keyı dagıtayım
hocam bana da özelden göndersen,z bu keyi bir de ben denesem

sistem tarihini geri almak işe yarıyor, ben mart başından beri kullanıyorum ama nereye kadar, key girmenin işe yaramıyacağını düşünmüştüm sonuçta deneme sürümü, yeni win7 yi yüklemek gerekir sanıyorum ama gerçekten işe yaradı mı?

hcm allah razı olsun ben de tarihi gei aldım şimdi çalışyıyor. çok sağol ama zcxx arkadaşın dediği gibi nereye kadar?

her ay 1 ay geri alacam gittiği yere kadar :mrgreen: ya pardusa tam geçiş, ya dolarları sayacağız yada malum olay :lol: 64 bit var, güzel..performans da artıyor :wink:

arkadaşlar....

windows 7 kurulum dosyası içerisinde

Sources / cversion.ini dosyasını açın....

o dosya da şöyle bir şey yazar ;

[HostBuild]
MinClient=7233.0
MinServer=7100.0

buradaki

Minclient=7233.0 satırını
Minclient=7000 şeklinde değiştirin....

cversion.ini dosyasını kaydederek çıkın....

şimdi win7 yi yeniden kuracaksınız ; ama UPGRADE diyerek...

yani temiz kurulum değil ; yükseltme yapacaksınız.....

bu işlemden sonra 7 yi sorunsuz kullanabilirsiniz....

hasari dışında kimse buna yasadışı paylaşım demesin :)

bu çözümü ben bulmadım ;

büyük ihtimalle ; microsoftun mühendislerinden birisi blogunda yayınlamıştır...

e malum ; microsoft politikası :)

VAlla bende RTM kullanıyordum ağustostan beri. BEnimkide 2 saatte bir kapanmaya başladı. Orjinal sürümü kurdum bende. No problem şimdi.

Geri