Windows 7 kurarken HDD bölme nasıl olur?

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şimdiye kadar 2 kere windows 7 ultimat kurdum.Bunlarda normal olarak direk c ye kurulum yaptım.Ama şimdi windows 7 kuracağım bilgisayarının c si 120 gb.Bunu ben bölmek istiyorum.Fakat kurulum esnasında hdd bölme yerini göremedim.Bunu nasıl yapabilirim? Normalde XP kurarken bu konuda hiç bir sıkıntı yoktu.

hocam yanlış hatırlıyo olabilirim diye yazmadan önce kontrol ettim bi bilg heba ettim :D win7 format arayüzünde özel(gelişmiş) seçeneği seçilir ekranda var olan sürücüler vardır altta sürücü seçenekleri(gelişmiş) seçilir sil dedikten sonra sürücü silinir ve bölünmemiş alan olarak karşınıza çıkacaktır yeni seçeneği aktif olacaktır tıklayınca bölme kısmı açılır altta ne kadarlık bölümler oluşturacaksanız karar verin ve devam edin bu kadar kolay gelsin...

İlla kurarken bölmek zorunda değilsiniz. Kurduktan sonra da Denetim Masası/Yönetimsel Araçlar/Disk Yönetimine girip, ordan bölmek istediğiniz harddisk bölmünü sağ tıklayıp Küçült deyip, boyutunu belirleyip bölebilirsiniz.

Kolay gelsin...

mrb windows 7 kurarken tüm bölümleri silip iki bölüm oluşturdum ama kurulumdan sonra bilgisayarı açtığımda sadece windowsu kurduğum kısım olan 100 Gb lık C kısmı görünüyor. 200 Gb lık bölüm ortada yok. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşkrler.

mt_07' Alıntı:
mrb windows 7 kurarken tüm bölümleri silip iki bölüm oluşturdum ama kurulumdan sonra bilgisayarı açtığımda sadece windowsu kurduğum kısım olan 100 Gb lık C kısmı görünüyor. 200 Gb lık bölüm ortada yok. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşkrler.

Başlat - Bilgisayar sağ tıkla yönet i seç - oradan depolama bölümü altından disk yönetimini seç daha sonra gözükmeyen partitionların üzerinde sağ tıkla yeni basit birimi seç gerisi gelir zaten hocam ;=)

Geri