Windows 7 kurulum hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahaslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ahaslan

Site Gezgini
Hp Compaq Presario CQ56 model notebooka Win7 kurmaya çalisiyorum ama kurulum sirasinda Hdd i görüyor, bölebiliyorum,
biçimlendirebiliyorum ve sile biliyorum. Ama kuruluma geçmeye çalistigimda "windows 0 diski 1 bölümüne yüklenemez" uyarisi çikiyor.
Mesajin ayrintisina geldigimde "Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarin donanimi bu diske önyükleme yapmayi desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarin Biosunda etkinlestirildiginden emin olun." diyor. Biosa girdiğimde ise böyle bir ayar yok. Biosta Hdd test et dediğimde Hdd bulunamadı hatası veriyor. Ama kurulumda Hdd yi görüyor. Hdd yi başka bir bilgisayarda harici hdd kutu ile taktığımda tanıyor. Disk yönetiminde görüyor. Biçimlendiriyorum. Ama notebooka takıp kuruluma geçtiğimde yine aynı hatayı veriyor. DVD yi değiştirdim olmadı. Win7 dvd de Mbr tekrar oluşturmayı denedim yine olmadı. Lütfen yardım.

hocam sata driver problemi olabilir diyecektim ama aynı notebook a bir kaç gün önce orjinal msdn win7 sp1 ile format attım. sorun çıkmadı. Acaba sizin kullandığınız win 7 sp1 mi yoksa eski mi. sp1 de yeni sata driver entegre edilmiş olabilir... daha olmadı sata driverleri entegre edilmiş bir win 7 bulmanız gerekecek.
Kullandığınız dvd sp1 değilse şuradan indirip kullanabilirsiniz.
windows-isletim-sistemi-f84/windows-7-xp-acronis-multiboot-usb-dvd-t71841.html

win7 kurarken - disk e hiç dokunmadan ileri diyerek kurmayı deneyin.. Ben de bu hatayla karşılaşmıştım zamanında, diski bölümlendir v.s uğraşmadan direkt ileri dediğimde kurmayı başarmıştım.

Geri