windows 7 kurulumundan sonra siyah ekran?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nht268
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nht268

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okuldaki bilgisayarlardan birinde hdd arızası sonucu yeni bir harddisk aldık. Bugün takıp herzaman yüklediğim usbden win7 yükledim yükleme sorunsuz tamamlandı ve tekrar başlattığında açılışda sadece ekranda imleçin yanıp söndüğü siyah ekranda kaldı. Yüklemeden kaynaklanabileceğini düşünerek bu kez dvdden önce harddiski biçimlendirerek tekrar yükleme yaptım ama yine aynı yerde kaldı. Öylece bıraktım ramleri deneyecek fırsatım olmadı. ramden kaynaklanıyor olabilirmi yada başka bir çözüm öneriniz varmı?

hocam format attiginiz dvd yi degistirin duzelmesi muhtemel

Ramler sağlam, başka bir dvdden kurdum yine aynı. Ancak şunu farkettim win7 dvdsi lie normal başlatıyor masaüstü geliyor,düzgün çalışıyor, hddden başlat dediğimde siyah ekranda kalıyor windows logosu bile gelemiyor. Başlangıç onarma yaptım, chkdsk yaptım farkeden bişey olmadı. Yardım lütfen :?

hocam merhaba.
Hocam kurulum sırasında windows etkinleştirmesini yapıyor musunuz otomatik olarak eğer yapıyorsanız bundan kaynaklanabilir ki başıma gelmişti.Tekrar format attım ve otomatik etkinleştirme yapmadım,etkinleştirmeyi windows loader ile yaptım sorun çözüldü.Denemekte fayda var.

Otomatik etkinleştirme vardı, bi ara ondan yaparmı diye düşünmüştüm, birde manuel deniyim. Teşekkürler.

Re: Ynt: windows 7 kurulumundan sonra siyah ekran?

uakkas' Alıntı:
hocam merhaba.
Hocam kurulum sırasında windows etkinleştirmesini yapıyor musunuz otomatik olarak eğer yapıyorsanız bundan kaynaklanabilir ki başıma gelmişti.Tekrar format attım ve otomatik etkinleştirme yapmadım,etkinleştirmeyi windows loader ile yaptım sorun çözüldü.Denemekte fayda var.
Hocam teşekkür ederim, daha önce onlarca bilgisayarda kullandığım otomatik aktivasyon özellikli win7 bu bilgisayarda sorun çıkardı. Sonradan kendim loader kullanınca sorun kalmadı.

Geri