Windows 7 Türkçe Karakter Sorunu ve Çözümü Resimli

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Severek sıkça kullandığımız windows 7 64 bit ultimate işletim sisteminde yüklediğiniz programlara bağlı olarak bilgisayarınız içerisinde Türkçe karakter sorunu ile karşılaşabilirsiniz.Windows 7 işletim sisteminde Türkçe karakter sorununu aslında kolayca aşabilirsiniz.Windows 7 64 ultimate sisteminde Türkçe karakter sorunu ile karşılaşıyorsanız muhtemelen bilgisayarınızda Gom player progrmamı yüklemişsinizdir veya sonradan bilgisayarınıza Türkçe dil paketini yüklemişsinizdir.Hemen çözüm yolumuza geçelim;

Bilgisayarınıza sonradan türkçe dil seçeneğini yüklediyseniz sorunun çözümü aşağıdaki gibidir.

Denetim masası –> Bölge ve dil seçenekleri — > Yönetimsel Sekmesi — Unicod olmayan belgelerin varsayılan dilini Türkçe yapın sorun hal olmuştur.

windows-7-turkce-karakter-sorunu-cozumu.png

bilgisayarınızda Gom player yüklü ise Gom Player —> Preferences —> Subtiles —> Others sekmesi altındaki Code Page:Turkish yapıyoruz ve artık bilgisayarımızdaki Türkçe karakter sorunu hal oluyor.

windows-7-turkce-karakter-sorunu-cozumu-2.png

Windows 7 işletim sisteminde Türkçe karakter sorunu çözmek bu kadar basit.Artık bilgisayarınızda Türkçe karakter sorunu muhtemelen yaşanmayacaktır.

Geri