windows 7 yardımcı..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan windows
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

windows

Üye
Meraba arkadaşlar ;
Windows 7 çıktığından beri aklımıza takılan bir çok şey oldu. Kimimiz denedi kimimiz denemedi. Ama tahminimce herkes bir yerde takıldı ve yardıma ihtiyaç duydu. Bu konu içerisinde karşılaştığım tüm sorunların çözümünü , yardımları ve başlangıcı göstermek yararlı olur diye düşünüyorum..

Windows 7 professional le anlatmak istiyorum. Bu işletim sistemini hemen her forumda .iso uzantısıyla bulabilir , CD ye yazabilir ve bilgisayarınıza yüklüyebilirsiniz. Benim fikrime göre ilk başta bir sanal bilgisayara kurmanız gerekmiyor.
Neyse windows 7 CD sini bilgisayarımıza taktık. Açılıştan bilgisayarımıza yükledik . ( teker teker adımları göstermeye gerek yok çok basit . )
Önümüze masaüstü geldi. Sadece çöz kutusu var.

Lisansımız yoksa 3 günlük bir deneme süresi veriyor. Bu bilgilere ulaşmak için start > bilgisayarıma sağ tıklayıp properties (ayarlar) a tıklayıp ulaşabiliriz.
Windows 7 zor bir işletim sistemi değil. Kendi düzeninizi vista ve XP deki gibi yapabilirsiniz.

İlk başta en çok sorun yaşanan DRİVER lara değinmek istiyorum.

Windows 7 zaten neredeyse tüm DRİVER ları buluyor. Bulamadığı driver olursa vista için olanı yüklemeyi deneyin. Eğer onuda kabul etmezse ;

Windows 7 nin en güzel özelliklerinden birini yapalım " uyumluluk modu " . diyorsunuzki bu nedir ? ve nasıl yapılır hocam ?
bu mod sayesinde XP ye veya başka bir işletim sistemine uyan bir .exe yi windows 7 de kullanabiliyoruz.
Konumuz driver buyüzden şöyle anlatayım. bir driver a sağ tıkayın özelliklere gidin. compatibility diye bir yer olacak oraya girin ve aşağıya doğru uzayan işletim sistemleri ismi olan yeri göreceksiniz. Ordan hangisine uyumluysa onu seçin tik işareti koyun ve yükleyin :wink:

Tamam tüm driver ları bu sayede yükleyebilirsiniz. Diğer aklımıza takılan soru " yaw kardeşim biz bu işletim sistemine uyan hangi programları yükleyebilirzki ? "

Arkadaşlar ;
Windows 7 ye ;
* Kaspersky internet security 2010
* Windows live messenger 9
* VLC media player 1.0.1
* Adobe reader 9
* CCleaner (son sürüm)
* Winrar (son sürüm)

zaten bu programlar hemen hemen yeterli olacaktır. Yukarıdakiler benim bilgisayaırmda yüklü ve hiç bir sorun yaşamıyorum.

Windows 7 de windows Firewall çok iyi koruduğunu görüyorum. Her hareketi bildiriyor. Yani xp ve vistaya oranla SÜPER.
Bilgisayar virüs girdiğinde windows defender yüklü galiba çünkü virüsün adını falan herşeyi gösteriyor. yani windows 7 yi yüklediğinizde içinde bir antivirüs ekli olmuş olcak zaten..

Evet benim bildiklerim bu kadar. Ve bana bu kadarı yetiyor. Siz başka sorunlarla karşılaşırsanız söyleyin size çözümünü bulayım.
bazılarınız neden böyle bir konu açtığımı düşünebilir .
Driver ve program sorunlarını toplu bir şekilde bir konuda toplamak istedim çünkü. Ben driver ve uyan programlar için bir sürü foruma girdim onun yerine bir konuda windows 7 de alt yapımızı kurabiliriz.

Saygılarımla..

Evet arkadaşlar bende 7 kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum, bir kere çok hızlı.
internetten indirdiğim loader ile aktivasyonu hallettim.
driverlar ve temel programlarda hiç bir sorun yaşamadım.
Hatta windows 7 içerisine windows xp mode bile kurdum.eğer gerekirse ayrı pencerede xp çalıştırıyorum(şimdilik hiç gerekmedi).
web sayfalarımı asp ile yaptığım için iis gerekti. iis yüklerken biraz problem yaşadım
internette biraz araştırma ile iis7.5 in nasıl kurulacağını öğrendim ve o problemi de aştım.
gerekli ayarları yapmış olmama rağmen internet explorer 8 de aspde oluşan hata kodlarının bazılarını gösteriyor bazılarını göstermiyordu buda işimi aksatıyordu.
onuda firefox çözdü
şimdilik bukadar

arkadaşlar iyi güzelde ben w 7 yi nerden bulacam. Olmayan bir şeyi kuramam ki :D anladınız herhalde beni lütfen yardımcı olur musunuz?

driver problemi cozulurse daha iyi olacak bence,

" bir driver a sağ tıkayın özelliklere gidin. compatibility diye bir yer olacak oraya girin ve aşağıya doğru uzayan işletim sistemleri ismi olan yeri göreceksiniz. Ordan hangisine uyumluysa onu seçin tik işareti koyun ve yükleyin "

bu bende bir ise yaramadı nedense.

@aakcakaza hocam bende işe yaramıştı :shock: Hatta konu açmıştım windows 7 wireless driver diye. Sonra internette uyumluluk modu diye gezince uyumluluk modu sayesinde yaptım.

hocam windows 7 " microsoft " un sitesinde vardı oradan indirebilirsiniz. Ama yoksa hemen her forum sitesinde .iso şeklinde windows 7 var.

Windows 7 yi kurduktan sonra C: de " windows.old" diye bir dosya oluşuyor. Onu silin gitsin. Bende çıktı sildim hem boşuna kalabalık hemde virüs falan. Windows 7 yüklediysem eski işletim sistemimdeki " program files " dosyasını ne yapayımki.

ben bir tek mikrofonda sorn yaşıyorum o da şöyle bu arada note book un markası 5720g acer msn de sesli görüşme yapıyom benim sesim gitmiyo fakat normal olarak mikrofon çalışıyo anlamadım gitti:))

Geri