Windows 7

Kodla Büyü

bfire

Üye
Meraba arkadaşlar ;

Sitede tam olarak aradığımı bulamadığım için konu açıyorum. Aksi halde sorunumu diğer konulardan çözmeye çalışırdım. Böyle bir konu varsa özür dilerim. Arkadaşlar malum arık windows 7 evlere girmeye başladı. Bende vazgeçemediğim windows xp mden 7'ye geçmeyi düşünüyorum.
Daha önce Windows 7 de gezinmiştim aslında. Ama tekrar XP ye döndüm. Asıl meseleye gelelim.

Windows 7 Professional
Windows 7 Home
Windows 7 Ultimate

Bunların farkları nelerdir ? Sizler hangilerini kullanıyorsunuz. Hangisini seçmeliyim ?.

Ve bilgisayarımda hiç yavaşlama istemem aksine windows 7 de xp den daha iyi bir verim almak isterim.
Şu özelliklerle bunu sağlayabileceğimi düşünüyorum. Sizlerinde görüşünü almak isterim.
İntel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
2 GB RAM
32-bit

Şu iki konuda görüşerlerinizi bekliyorum. Teşekkürler

ultimate hocam en kapsamlısı bu microsoftun kendi sitesine bakarsanız ardaki farkları daha iyi görürsünüz

Benim için en iyi verimi veriyorsa onu seçeyim :roll:
Çünkü kapsamlı bir seçim olmasını istiyorum bana rahat 1-2 yıl gitmeli.
İlgin için saolun hocam

Windows 7 Ultimate kullan, herşeyiyle gör hocam. Zaten sisteme göre kendini ayarlıyor, saygılar.

valla bende 4 yıl önce aldığım mobile 1,73 işlemcili laptop var, 4 gb ram taktım win7 ultimate yükledim xp den hızlı çalışıyor, senin bilgisayar yerinde durmaz herhalde :++:

ultimate en kapsamlı olanı.ben professionel ve ultimate kurdum. pek bir fark yok gibi sanki. yazdığın özellikteki bilgisayar çok rahat çalıştırır win 7 yi.

Ben Asus EEE PC netbookav Ultimate versiyonunu kurdum. Atom işlemci ile canavar gibi. XP Home sürümünden bile daha hızlı çalışıyor.

Arkadaşların da belirttiği gibi Ultimate sürümü sizin pc çok daha rahat çalıştırır

Çalışan hizmetler noktaasında farkalr var hocam. Ben Ultimate kullanyorum ve gayet memnunum sanada kesinlikle ultimate kullanmanı tavsiye ediyorum...

Vista gibi, Windows 7 de farklı sürümler halinde satılacak. Peki ama sizin sürümünüz hangisi?

Bundan önce Microsoft'un tüketiciye sunduğu Windows Vista seçenekleri arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin. Kendiniz için en uygun sürümü ararken Windows 7'de rahat edeceksiniz. Microsoft, alınabilecek paketlerin özelliklerini daha sade ve net hale getirdi.
Mevcut seçenekler içerisinden ihtiyaçlarınızı doğru belirlemekte ve tercih yapmakta bu yazıdan faydalanabilirsiniz.

Vista'da belli sürümlerde olan özellikler daha pahalı bir sürümde bulunmayabiliyordu. Windows 7'de ise bu söz konusu değil. Sürümleri birbiri üzerine yükseliyor. Daha üst bir sürüm aldığınızda kaçırdığınız bir özellik olmuyor. Zaten daha çok para harcadıktan sonra olmaması da gerekir.

Microsoft'un ön plana çıkarttığı özellikleri sayarsak:
Gelişmiş grafik kullanıcı arayüzü ve masaüstü yön bulma
Windows Search
Internet Explorer 8
Windows Media Center
HomeGroup (Windows 7'ye özel network)

Microsoft'un sitesinde saymadığı özellikler:
32 bit ve 64 bit sürümler hem standart satış, hem yükseltme seçeneği olarak sunuluyor
Windows Aero arabirim
Gelişmiş kablosuz bağlantı
Windows 7, Vista ve XP'nin bir arada bulunduğu ağların gelişmiş yönetimi
Ses ve görüntü codec desteği
Gelişmiş dijital TV desteği
Dosya ve sistem yedekleyen Windows Backup
Araç ve yazıcı kontrol arabirimi
Çok işlevli araçlar için gelişmiş sürücü desteği

Home Premium paketi aldığınızda bütün bu özelliklere sahip oluyorsunuz. Kullanıcıların büyük çoğunluğu için gayet tatmin edici bir paket.

Windows 7 Professioanal
Microsoft iş yerleri için artık Business tabirini kullanmayı bırakarak Professional etiketine geri döndü. Vista Home Premium'dan Vista Business'a geçen kullanıcılar iş yeri için gelişmiş ağ ve dosya yedekleme imkanına kavuşurlarken, Windows Media Center'dan oluyorlardı. Bu pek çok kullanıcı için iş yerinde bile Vista Home Premium'da kalmayı teşvik ediyordu. Neyse ki daha önce de dediğimiz gibi Windows 7'de özellikler sürümden sürüme eksilmiyor, artıyor.
Home Premium'daki bütün özelliklerin üzerine Professional şu özellikleri sunuyor:
Windows XP modu
Otomatik yedekleme ağ üzerindeki paylaşımları da kapsıyor
Domain ağ desteği

Peki neden Windows 7 Professional'a geçilir? İş yerinde sık sık domain ve ağ değişiklikleri yapıyorsanız ve Windows XP uyumluluğu gerektiren yazılımlar kullanmanız gerekiyorsa fiyat farkına değer. Ağdaki paylaşımlarınızı yedeklemek için ek bir yazılıma para vermek istemiyorsanız.
Bu XP uyumluluğu modunun pek çok iş yeri için çok önemli olduğunu belirtmek lazım. Değişen programların getireceği güçlü sistem ihtiyacının yanında, değiştirilmeden kullanılabilecek binlerce dolarlık işe özel ofis yazılımlarını kullanmaya devam etmek önemli bir fark yaratır. Uzun zamandır kullanılan eski sürüm muhasebe ve internet kafe yazılımları buna örnek verilebilir.
Windows 7 Ultimate
En üst sürüm olan Windows 7 Ultimate bütün özellikleri kendinde topluyor. Windows 7'nin halka açık betasını veya RC sürümünü denediyseniz, Ultimate sürümünün çıkış öncesi halini denediniz demektir.

Vista Ultimate'in aksine Windows 7'nin kendisine özel Ultimate ekstraları olmayacak.
Ultimate önceki özelliklerin üzerine şunları ekliyor:
Bütün sabit diskin şifrelenmesi için Bitlocker desteği
Çalışma esnasında dil değiştirebilme özelliği

Eklediği özellikler oldukça az duruyor. Dil değiştirme özelliği pek az kullanıcının ihtiyaç duyacağı bir özellik. Ancak Bitlocker'ın yeni sürümündeki değişiklikler, verilerini korumak isteyenleri ikna edebilir.
Bitlocker'ın Windows 7 sürümü harici sabit diskleri de şifreleyebiliyor. Buna USB'ler de dahil. Ev ve ofis arasında çalınma ve kaybolma durumlarına karşı verileri güven altına almış oluyorsunuz. Ofis ortamında Vista ve XP kurulu bilgisayarlar olabileceği için bu bilgisayarların da güvenli bir şekilde dosyaları sadece okuyabilmesine izin vermek mümkün.
Windows 7 Starter
Bu saydıklarımız haricinde Microsoft gelişmekte olan ülkelerde Windows 7'nin daha ucuz olan Starter sürümünü satacak. Bu sürümün amacı netbooklarda Windows XP'nin yerini almak olacak. Starter'da Windows Aero, sistem yedekleme, Windows Media Center ve 64 bit desteği bulunmuyor.

Bu arada küçük bir hatırlatma, Avrupa Birliğinin baskısı yüzünden Microsoft, Windows 7'yi Avrupa'da Internet Explorer olmadan satışa sunacak. Elbette kullanıcılar internetten indirip kurabilirler.

sisyphem' Alıntı:
Ultimate kullandım, şimdi home basic kullanıyorum. Normal bir kullancıysanız ultimate ihtiyaç yok. Normal olmayan kullanıcı nasıldır bilmiyorum aslında ama ultimate' de bulupta home basic' te eksikliğini hissetiğim birşey olmadı şimdiye kadar.
bence hepsi aynı ultimate daha hızlı çalışıo ama

runalone' Alıntı:
sisyphem' Alıntı:
Ultimate kullandım, şimdi home basic kullanıyorum. Normal bir kullancıysanız ultimate ihtiyaç yok. Normal olmayan kullanıcı nasıldır bilmiyorum aslında ama ultimate' de bulupta home basic' te eksikliğini hissetiğim birşey olmadı şimdiye kadar.
bence hepsi aynı ultimate daha hızlı çalışıo ama
Kesinlikle aynı değil, dikkat et bfire hocam !

arkadaşlar bende windows 7 kurdum masaüstü pc me anak bazı proğramlar çalışmadı mesela yazıcısı bozulan ama tarayıcısını kullandığım lexmak 1180 yazıcım çalışmadı. cuteftp falan bir çok proğramı kullanamadım bende tekrar xp ye döndüm bu proğramların 7 ile uyumlusu varmı

hocam benim bilgisayarın özellikleri 512 mb ram 64 mb ekran kartı 3.00 ghz işlemci olmasına rağmen windows 7 yi kullanıyorumgayette iyi çalışıyor xp ye geçmeyide düşünmüyorum :D

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ultimate bulamadım. Professional indirdim. Bilgisayarıma kurmadım ama önce bir sanal bilgisayarda (virtual box) deneyim dedim. Her şey iyi hoşta deil etti beni ya. Ethernet contraller tanınmamış gözüküyor. İnternete bağlanamıyorum. Hani tüm driver ları buluyordu :scared: :scared: Dünden beri arıyorum arıyorum yok yok yok !. XP veya Vista için olan driver ı dene dediler denedim ama olmuyor işte :verymad: İyiki ilk önce virtual box'ta denemişim. Arkadaşlar o değil ben bir de ser-ial inide bulamadım. C-rack yapmam ben . Sevmiyorum sanki bana zararlı gibi geliyor :-1: Ne yapsam XP mi kullansam ya ?. Yardımcı olun lütfen. Ser-ial ve Driver sorunum olmasa tamam ama ... :|

aslında driver ları internetten otomatik olarak tarayıp buluyor ama sizin sorun ethernet kartı olunca biraz problem oluyo haliyle. Bu ethernet kartı ssanal ethernet mi yoksa makinenin ethernet kartı mı? sanal ise belki o yüzden kuramamış olabilir.

Bazı arkadaşlar ısrarla Xp diyor. :)

Win 7 ULTIMATE öneririm hocam.Hiçbir sorun yok.Kafan rahat
Hata mesajı yok,driver sorunu yok.Herşeyi kendisi hallediyor.

Geri