Windows 7'den XP'ye dönme sorunu..

Kodla Büyü

coolbilgisayarci

Aktif Üye
Değerli arkadaşlar okulumda vestel promega pc'ler var ben windows7 32 bit Ultimate işletim sistemi kurdum ama netsuport programıyla güvenliği sağlayamadım (çocuklar pc'yi restart yapınca ağdan çıkıyo ve istediği sitelere girebiliyorlar) bende netop kurayım dedim bulduğum sürümler windows 7'de çalışmadı artı işletim sistemi ağır geldi çok yavaş çalışıyor pc'ler o yüzden xp'ye dönüş yapayım istedim ama kurulum sırasında Harddiski görmüyor Sata ayarlarından kaynaklanan bi sıkıntı olduğunu internetten buldum ide'ye çevirmem gerekiyormuş bios ayarlarını ama nereden yapacağımı bi türlü bulamadım önceden xp'yi kurabildiğim pc'ler niçin windows 7 sonrasında böyle bi sıkıntı yarattı o konudada bilgim yok, uzun bi mesaj oldu okuma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkürler ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden minnettarım, saygılar..

kurulum yapmaya çalıştığınız Xp sata destekli olmayabilir ilk önce başka bir cd ile deneyim derim. :idea:

Hocam Bios ayarlarından SATA'yı İDE'ye çevirince sorun kalkıyormuş ama bi türlü bulamadım nereden hangi ayarı yapacağımı, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz..

sayın hocam sata harddisskinizi görmüyor pc yapacağınız işlem biosa girip advenced de cossiential yapmak sonra f10 save deyin yani harddiskinizi ide kablosundan pc görmüyor kolay gelsin

nlite programı ile sata destekli xp cd si hazırlayabilirsiniz. aşağıdaki ekte, nlite programını, kullanımını anlatan dosyayı, sata driverlarını, karşılaşılan sorun ve çözüm yollarını içeren dosyayı kısacası sizin işinizi görecek herşeyi ekledim. bu program sadece bu amaçla değil, herzaman işinize yarayacak bir programdır. bütün bilişimcilerin arşivinde olması gerekir.

Ekli dosyalar

hocam win7 de netop schoolu başlangıç (startup)'a kuruyorsun yoksa otomatik başlamıyor yada çalışmıyor. bence win7 den vazgeçme...

Geri