Windows 7'ye geçiş sonrası ağ problemi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

windows 7 yükledim. Nvidia ağ kartını otomatik tanıdı. Bilgisayar ip adresi aldı görünüuyor ama sarı ünlem işareti var , internete bağlanmıyor.

Ağ kartının güncel driverini indirdim. Güncel sürüm zaten yüklü dedi.

Yanındaki xp yüklü makinenin , ağ kablosu sağlam olan , ağ kablosunu win 7 ye takıyorum ayını durum devam ediyor.

Driver dan şüphelendim ama güncel driver da çözüm olmadı.

Ne önerirsiniz?

düzenleme : windows 7 yi aynı özellikteki başka bir bilgisayara kurup çalıştırdım hiç sorun çıkmadı. sorunlu makineyi tekrar imajdan xp ye çevirdim. Ağa gene bağlanmadı. Sanırım bir donanım problemi oluştu.

Pasifleştir aktifleştiri denedim olmadı hocam.

Win 7 ultimate kurdum.

imajdan falan da değil direk dvd'den

ipi almışssan zaten bağlantı sorunun yok demektir. Proxy ayarları olabilir. İnternet seçenekleri-bağlantılar-yerel ağ ayaraları içindeki "Yerel ağ için proxy sunucu kullanın" işaretini kaldır(eğer işaretliyse)

internete girmiyor

ip almış görünüyor ama modeme ping atamıyor

kurulum sırasında xp ile disk bölümlendirmesi yapmıştım. kuruluma win 7 ile devam ettim.

sistemin çalışmasına herhangi bir sorun yok görünüyor.

ancak syspreb çalıştırmayı denediğimde bilinmeyen kritik hata diyip duruyordu.

başka bir bilgisayarı baştan kurmaya başladım. aynı özelliklere sahip. ağ kartını sorunsuz tanıdı. diğer programları tamamlayıp imajını almaya başlayacağım

önerileriniz için teşekkürler

Çok enteresan bir durum :

aynı bilgisayara ağ üzerinden acronisle imaj yükleyebildim.

ama ne win 7 ne de xp ile kurduğumda ağa bağlanmıyor.

dhcp'den ip almış görünüyor.

aynı özellikteki başka pc ye aynı imajları yüklediğimde ağa dair hiçbir sorun olmuyor.

pc isimlerini değiştirip denedim ama sonuç yok.

hakikaten çok ilginç

Geri