Windows 7'yi USB'den kurma

Kodla Büyü

prentice

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Microsoft, Windows 7'yi USB bellek veya harici disk üzerinden kurmayı mümkün kılan minik bir program yayımladı. "Windows 7 USB/DVD Download Tool" ismindeki araç sayesinde DVD sürücüsü olmayan kullanıcılar (örneğin netbook sahipleri) Windows 7'yi USB bellek üzerinden kurabilecek. Elbette DVD sürücüsü olan kullanıcılar da optik sürücüye göre çok daha hızlı gerçekleşen bu kurulum yöntemini kullanabilir.

programı buradan indirebilirsiniz ama enaz 4gb hafıa istiyor ve kurulumda tüm bilgileri siliyor usb bellekteki:
http://images2.store.microsoft.com/prod ... D-tool.exe

önceden biraz uğraşarakta yapılabiliyordu. ama micrsoft un böyle bir araç çıkarması güzel olmuş. elinize sağlık paylaşım için.

Başlık 28 Eki 2009, 10:53 de açılmış. Sizin başlığınız 03 Kas 2009, 01:24

İyi forumlar

bu programı çalıştır dediğimde "image mastering api v2.0" gerekiyor diyor bu nedir bulamadım indiremedim :(

modifiye işletim sistemleri de bu yolla usb den pc ye kurulabilir mi? Bunu deneyen var mı? Örneğin elinde birden fazla win7 çeşidi içeriği olan dvd yi de usb ye bu yolla aktarınca kurulum yapılabilir mi?

bu proram nasıl kullanılıyor hocam? orjinal sistem dvd simi lazım?yoksa kopyalar veya modifiyelerle de yapılabiliyormu? açıklama yapabilir misiniz?

sanalomer' Alıntı:
modifiye işletim sistemleri de bu yolla usb den pc ye kurulabilir mi? Bunu deneyen var mı? Örneğin elinde birden fazla win7 çeşidi içeriği olan dvd yi de usb ye bu yolla aktarınca kurulum yapılabilir mi?
ozzzzz80' Alıntı:
bu proram nasıl kullanılıyor hocam? orjinal sistem dvd simi lazım?yoksa kopyalar veya modifiyelerle de yapılabiliyormu? açıklama yapabilir misiniz?
Ben multi win7 x86 & 64 tüm versiyonları içeren bir dvd'yi iso'ya çevirip, usb'ye bahsedilen yolla aktardım. Kuruluma geçtiğimde ise direkt olarak seçenek sunmadan 64 bit yüklemeye çalıştı.

Oysaki dvd'den boot edildiğinde çıkan menüden win7 türünün seçiminin yapılması için bir seöenek çıkıyor. İşte bu seçenek usb'den boot ettiğimde olmadı.

sanalomer' Alıntı:
sanalomer' Alıntı:
ozzzzz80' Alıntı:
Ben multi win7 x86 & 64 tüm versiyonları içeren bir dvd'yi iso'ya çevirip, usb'ye bahsedilen yolla aktardım. Kuruluma geçtiğimde ise direkt olarak seçenek sunmadan 64 bit yüklemeye çalıştı.

Oysaki dvd'den boot edildiğinde çıkan menüden win7 türünün seçiminin yapılması için bir seöenek çıkıyor. İşte bu seçenek usb'den boot ettiğimde olmadı.

peki nasıl yapıcaz? yapıp ta çalıştıran anlatabilirmi lütfen?

Geri