windows 8.1 başlarken "boot device not found"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
windows 8 pc ye windows7 yükledim ama başlarken böyle demeye başladı. biosta her seferinde boot legacy i disabled edip f9 ile hdd yi seçmem gerekiyordu. o sebeble tekrarda 8.1 e döndüm ama aynı sorun gene devam etmekte. biosta her seferinde ayarlayıp kaydetmeme rağmen her açılıştı hata veriyor. bunun çözümünü bilen var mı ?

Biosta boot seçeneklerini ayarlayın düzelmesi lazım yada varsayılan yapın gene düzelmesi lazım sorun win8 veya win7 olmasında değil başlangıç seçeneklerinde.

Ayne hocam da legacy sport secenegi her acilis kapanista disabled oluyor her acilista enabled yapmak gerekiyor kayitli kalmiyor. Pildede sikinti yok cunku saat degismiyor

akoluacik' Alıntı:
Ayne hocam da legacy sport secenegi her acilis kapanista disabled oluyor her acilista enabled yapmak gerekiyor kayitli kalmiyor. Pildede sikinti yok cunku saat degismiyor
Enable yaptıktan sonra kayıt ediyor musunuz dikkatinizden kaçmış olabilir.

Bios guncelleme yapsam duzelirmi acaba guncelleme programlari var mi acaba hp destekte bios guncelleme goremedim cunku

Hocam Biosunuzda varmı bilmiyorum ama eğer varsa bir bakın haddisk öncelik sıralaması var boot seçeneklerinin hemen altında burada birinci seçeneği bilgisayarın harddiskini seçin düzelmesi lazım.

akoluacik' Alıntı:
Bios guncelleme yapsam duzelirmi acaba guncelleme programlari var mi acaba hp destekte bios guncelleme goremedim cunku
Hocam güncellemeyi tek başınıza yapmayın HP müşteri hizmetlerini arayın onlardan destek alın diğer türlü bilgisayarınız bozulabilir bios güncellemesinden dolayı bozulursa garanti dışı kalır kendiniz yaptırırsanız bios çipi değişimi yaklaşık fiyatı 300 TL anakart değişimi 500 TL olur bilginiz olsun.

Ayarlarinida yaptm hocam musteri hizmetlerinimi arim yani

Harddiskte sorun vardir diyolar yada windows orjinal deil ws. Hdd sorun olsa isletim sistemi acilmaz

hastasıyız dede' Alıntı:
1. biosu fabrika ayarlarına getirin
olmazsa
2. imaj atın (fatih-etkilesimli-tahta-f279/clonezilla-ile-alinmis-akilli-tahta-imaj-yedegi-24-gb-t133772.html)
olmazsa
3. bios güncelleyin
olmazsa
4. başka bir tahtadan hdd söküp bu tahtaya takıp deneyin
oda olmazsa
5. bios çipinde sorun vardır.

1.denedim olmadı
2. tahta değil hp pavilion g6 2216st
3. bios güncelleyemedim siteden indirdim framework istio 4.5 yüklü genede hata verio
5. formattan önce herhangi bir sıkıntı yoktu sayın hocam

akoluacik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
olmazsa
2. imaj atın (fatih-etkilesimli-tahta-f279/clonezilla-ile-alinmis-akilli-tahta-imaj-yedegi-24-gb-t133772.html)
olmazsa
3. bios güncelleyin
olmazsa
oda olmazsa

1.denedim olmadı
3. bios güncelleyemedim siteden indirdim framework istio 4.5 yüklü genede hata verio
tahta olmasın bilgisayar olsun farketmez çözüm metodları bunlar.
bir not daha kleyeyim:
format atarken biçimlendirme ekranında sistem ön yükleme için ayrılan bölümüde silip yeniden oluşturun.

Re: Ynt: windows 8.1 başlarken "boot device not found"

hastasıyız dede' Alıntı:
akoluacik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
olmazsa
olmazsa
3. bios güncelleyin
olmazsa
oda olmazsa

1.denedim olmadı
tahta olmasın bilgisayar olsun farketmez çözüm metodları bunlar.
bir not daha kleyeyim:
format atarken biçimlendirme ekranında sistem ön yükleme için ayrılan bölümüde silip yeniden oluşturun.
Hocam laptop garantili ve benim degil sökme işini yapamam. Formatlarken butun bolumleri silip yeniden oluşturmuştum

akoluacik' Alıntı:
Harddiskte sorun vardir diyolar yada windows orjinal deil ws. Hdd sorun olsa isletim sistemi acilmaz
Baştan savmışlar neyse bize biosta boot menüsündeki menülerin fotosunu çekip ekler misiniz.

Tamam hocam yarim saat sonra yada yarn sabahtan ekleyeblrm anca

her açılışta bu şekilde oluyor boot ekranı:

boot legacy enabled yapıyorum f10 deyip çıkıyorum.

sonra f9 ile boot ekranına geliyorum hdd yi seçip w8 açılıyor. sorun her seeferinde bu ayarları yapmam.

Re: Ynt: windows 8.1 başlarken "boot device not found"

kalelibilişim' Alıntı:
Bios, pilinin bitmiş olmasından dolayı ayarları kaydedemiyor olabilir mi?
Hocam formattan sonra boyle oldu hemde pil bitse saatte sifirlanmazmi ? ( kendimi muhalefet gibi hissettim surekli fikirlerinizi curutuyorum :))

Normalde ayarlarında sorun görünmüyor ama Legacy support disable kalsın secure boot disable yap birde öyle dene.

Legacy i enable yapinca o secenek kapaniyor ve otomatikmen disabled oluyor hocam

hocam olayı çözdüm ya tamamdır türkün aklı sonradan çalışırmış. herneyse olayı şöyle çözdüm belki yaşayan olur. dün müşteri hizmetlerini aradığımda şifreden bahsetmişlerdi ama tam olarak onlarda bilmiyordu. legacy support enable yaptıktan sonra kaydedince siyah ekranda 4664+ enter save change gibi birşey yazıyordu bu sabah farkettim. o şifreyi yazıp enterladım(yazarken ekranda gözükmüyor) kaydoldu ve şuan sıkıntısız açılıyor

akoluacik' Alıntı:
hocam olayı çözdüm ya tamamdır türkün aklı sonradan çalışırmış. herneyse olayı şöyle çözdüm belki yaşayan olur. dün müşteri hizmetlerini aradığımda şifreden bahsetmişlerdi ama tam olarak onlarda bilmiyordu. legacy support enable yaptıktan sonra kaydedince siyah ekranda 4664+ enter save change gibi birşey yazıyordu bu sabah farkettim. o şifreyi yazıp enterladım(yazarken ekranda gözükmüyor) kaydoldu ve şuan sıkıntısız açılıyor
Demek bu sebeple ayarların kaydedilmiyormuş. :)

Geri