Windows 8.1 de donma

Kodla Büyü

okatur

Üye
laptopumun markası ve özellikleri:

ASUS N61JQ 160DV, Core i7-740QM, 6GB, 640GB, HD5730, Webcam, 16inç, Win7 Home Premium

İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor
İşlemci Hızı 1.75 Ghz
İşlemci Veri yolu hızı 2.5 GT/s
İşlemci ön belleği 0.25 MB
İşlemci Modeli i7-740QM
Bellek Hızı DDR3 1066 Mhz
Bellek miktarı 6 GB
Ekran boyutu 16 inç
Ekran Tipi WXGA (HD)
Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
Grafik Kartı ATI Mobility Radeon HD 5730
Grafik Bellek 1024 MB
Grafik Kartı tipi Harici Ati
İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
Hdd Kapasitesi 640GB Hdd Rpm 5400 rpm
Hdd tipi SATA
Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)
Ethernet 10/100/1000 Mbps
Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N
Bluetooth
Diğer Bağlantılar
HDMI / Express Card / Monitör Çıkışı VGA
Ses Bağlantıları
Kulaklık Çıkışı / Mikrofon Girişi
1 adet USB 3.0 + 2 adet USB 2.0
E-SATA
Dahili ses kartı
Dahili hoparlör
Touchpad Var
Türkçe Q Klavye + Nümerik Tuş Takımı
Kart okuyucu 8-in-1
Kamera 2 Megapiksel
Pil 6 Hücreli lityum-iyon
Genişlik 384 mm Derinlik 265 mm Yükseklik 35 mm
Ağırlık 2.910 Kg

böyle bir laptopta win 8.1 donuyor bende anlayamadım bi türlü acaba neden oluyor bu donmalar, bu sorunu düzeltmek için bir yol yokmu acaba.
bilen varsa ve cevap verirse çok sevineceğim.... :verymad: :-1:

bende normaldede donuyor laptop ilk açılırkende donuyor , şaşmamak elde değil yani bu kadar üstün özellikli laptop neden donar...

mutlu112' Alıntı:
bende de chorme açtıgım zaman donma yapıyor.
bende de aynı problem var hocam 1-2 haftadır. chrome u kaldırıp tekrar yükledim ama yine aynı problem. mozilladan devam

hocam hiç telaşa gerek yok, bende de bu proplem vardı, kaç defa işletim sistemini değiştirdim yine aynı sorun, bende senin gibi reset attım durdum.
Baktım hiçbirinde değil problem en son olarak da ekran kartını güncelledim sorunsuz çalışmaya devam etti. Hatta test olarak ta pc de ne kadar ağır program varsa çalıştırdım çok şükür sıkıntı çıkmadı.
bu yolu deneyin derim hocam.

Bütün yazılımlarınız güncel olsun işletim sistemi buna dahil. Başlangıç bölümünde çalışan programların çalışmasını engelle büyük ihtimalle başlangıçta çalışan bir yazılım sorun çıkarıyor.

ne bileyim yahuuu bu sorunların olmaması gerek, ne asustan ilgilenen var nede microsofttan, hoşuma gitmişti win 8,1, galiba win 7 ile devam etcez yine...

aynı sorun bende de vardı.. Trojen killer isimli programdan kaynaklanıyormuş güvenli mod da kaldırdım sorun düzeldi. sende de böyle bir şey olmasın

Ben hiç bir virüs veya diğer güvenlik programlarını kullanmıyomki, onlar sadece pc yi kasmak için üretilmiş programlar..
bende aynen devam donuyo öylece kalıyo hatta bi gün deimki belki açılır ve donmuş şekilde 7 saat beklett,m ama yine olmadı açılmadı...
bana sorarsanız bu iş ya win 8,1 den kaynaklanıyor yada asusun koyduğu donanımdan 6 gb ram + 1 gb ekran kartı uçması lazımken donuyor, neyse elbet ve umarımki tez vakitte çare bulunur....

Geri