Windows 8.1'de Siyah ve Mavi Ekran Hatasının Çözümü

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windowsda Siyah ve Mavi Ekran Hatasının % 100 Çözümü KingSkrupellos Farkıyla
06 Nisan 2014
aqqpv4.png

YPPpGE.png

- Problem windows 8.1'in login yaptıktan sonra masaüstünün gözükmemesi
YÖNTEM 1 - Karşılaştığınız sorunun kaynağı Windows 8'de bulunan bir hata olabilir. Öncelikle KB2756872 yamasını yükleyin.
YÖNTEM 2 - ( Bizzat kendi çözmüş olduğum yöntem )Sorun devam ediyorsa, Avast, Avg veya benzeri bir antivirüs yazılımı sorunun kaynağı olabilir. Antivirüs yazılımını kaldırın ve sisteminizi tekrar açın. Task Managerı açın CTRL + ALT + DELETE e basarak ulaşabilirsiniz. Ordan yeni komut deyip explorer.exe deyin. Zaten masaüstü hiç gözükmüyor, yeni Classic Shell yüklemiştim ordan fareye sağ tıklayıp bilgisayara girdikten sonra hemen program ekle veya kaldıra geldim AVG Antivirus programını yüklemiştim. Biranda ( Your PC ran into a problem ) diye bir mavi ekran çıktı ve daha sonra reset attım birkaç defa. Yeni başlat menüsünden yine ulaşıp program ekle veya kaldırdan silinmiyo bende gezginler.net ten AVG Tool Remover adlı programı yükledim hala masaüstü yok simsiyah sadece başlat menüsü gözüküyordu. Yine başlat menüsünden Desktopa girdim ve programı alıştırdım yeniden başladı ve ekran daha doğrusu masaüstü yerine geri geldi. AVG ve Avast yüklemenizi kesinlikle önermiyorum Windows 8.1 'de. Kesinlikle Foxit PDF Reader yüklemeyin.
AVG Silici program : http://www.gezginler.net/indir/avg-remover.html
AVAST Silici : http://www.tamindir.com/avast-uninstall-utility/
YÖNTEM 3- Son olarak başta ekran kartı olmak üzere diğer sürücülerinizi güncelleyin.
YÖNTEM 4 - Bilgisayarınız Windows 64dür size Windows32 yüklemişlerdir. Onları silersiniz sorun ortadan kalkacaktır.
YÖNTEM 5 - Windows 8 DVD'si ile Repair ( Tamir etme ) özelliğini kullanın ve sorun kesinlikle çözülecektir.
YÖNTEM 6 - Formata kesinlikle gerek yok, problem donanımsal değil yazılımsal programlardan kaynaklanıyor.
Bunlar bizzat benim kendim ulaştığım sonuçlar Üzerinde 3 saat uğraşarak çok zor hallettim. Çünkü yeni bilgisayardı kendim programları kurdum. AVG - Advanced System Care - Foxit Reader - Gom Player VLC filen ama şunun farkına vardım. Yazılımlar sitelerden indirirken 64 bit yazıyo ama 32 bite göre ayarlanmıştı. Sorun windows 8.1 e uygun olmayan yazılımlar ekranın siyah olmasını ve PC'nin aniden reset atmasına sebep oluyor. Bu döküman bana aittir. By KingSkrupellos

ben de aynı sorunla karşılaştım ama ana sebebi, güncel olmayan ekran kartı sürücüsüydü, iki ekran kartını(notebook) 0dan yükledim sorun düzeldi, böyle durumlarda win8.1/8 de kurulum ve lisanslama bittikten sonra ilk kurulum sonrası program kurulumu yapacağınız için kafayı yememek için bence bol bol SISTEM GERI YUKLEME NOKTASI oluşturun, bir sorun olduğundan geri yüklersiniz kurtarırsınız ama sorun olunca saatleriniz gidiyor...

Sabah bilgisayarimi açınca karsilastim, siyah ekran, ve imlec. Ses acma kapama falan çalışıyor ama ne hilmetsr ctrl+alt+del çalışmıyor. Windows cdsini denedim açılmıyor. Dün bilgisayarı kapatirken birsey yoktu simdi biu duruda ve hicbirsey yapamiyorum. Acma dugmesine bastigimda direk siyah ekran geliyor. Ne yapabilirim ki?

bende 8.1 update1 kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım, sadece 2 güncelleme sonrası dvd rom görünmüyordu, microsoft sitesinde ilgili talimatları denedim sorun çözüldü.

mysql' Alıntı:
Sabah bilgisayarimi açınca karsilastim, siyah ekran, ve imlec. Ses acma kapama falan çalışıyor ama ne hilmetsr ctrl+alt+del çalışmıyor. Windows cdsini denedim açılmıyor. Dün bilgisayarı kapatirken birsey yoktu simdi biu duruda ve hicbirsey yapamiyorum. Acma dugmesine bastigimda direk siyah ekran geliyor. Ne yapabilirim ki?

En son bir kere daha deneyeyim dedim ve açıldı. Ekran kartı sürücüsüne baktım güncel mi diye güncelmiş, ben de en son kurduğum bütün programları kaldırdım, belki birinden kaynaklanmıştır. Bakalım bir daha olacak mı.

Geri