Windows 8.1'i sorunsuz klonlamak için progrma ya da yöntem?

Kodla Büyü

adeministrator

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar,

Meslek lisesinde öğrencilerimiz daha yeni programları kullansınlar diye windows 8.1 üzerine yeni visual studio, sql server, adobe serisi vb programlar ile kullanılabilecek resim, müzik, video ve ders anlatımlarından oluşan sistem hazırladık. Bilgisayarların tamamı aynı fakat kurduğumuz bilgisayar çok güzel çalışırken, bundan klonladığımız bilgisayarlar saçma sapan çalışıyor. Hatta deepfreeze kurunca iyice saçmaladı. Klonlarken acronis 2014 kullandık.

Önerisi olan var mı?

hocam ben acronis ve clonezilla kullandım diğer imajları bilmiyorum, ikisi arasında bahsettiğiniz problem açısından acronis dediğiniz gibi imaj işleminden sonra makineler kasıyor, clonezilla da kasma olmuyor. şimdiye kadarda birçok tahtaya imaj attım hiçbir sıkıntı yaşamadım(şikayet gelmedi).

teşekkürler hocam. Makinaları klonladık, az değil tam 7 lab. Sonra deepfreeze kurulumuna geçecekken makinalar her başladığında bir problem giderken başka problem geliyor. değişik değişik sıkıntılar oluyor. Arkadaşlar otomatik modda klonluyor, sanırım manuel modda as is metoduyla klonlansa daha iyi olacak acroniste.

clonezilla ile de 1 - 2 tane deneyeceğim. clonezilla'nın diğer avantajı da sanırım 5 taneye kadar aynı anda klonlayabiliyor. (bizim güç kaynakları kaldırmaz sanırım.)

Bu arada paylaştığınız deepfreeze'in cracklenmesi biraz uğraştırıyor sanırım. 7 labı o şekilde biz zor bitiririz.

İlginiz ve cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

Geri