Windows 8 Açık İlköğretim Rapor Sorunu

Kodla Büyü

iladik

Üye
Milli Eğitim bakanlığı açık ilköğretim sisteminde Windows 8 de rapor alamıyoruz. java çalışmıyor, yardımcı olursanız seviniriz teşekkürler

iladik' Alıntı:
Milli Eğitim bakanlığı açık ilköğretim sisteminde Windows 8 de rapor alamıyoruz. java çalışmıyor, yardımcı olursanız seviniriz teşekkürler
aynı sorunla bende karşılaştım çözüm konusunda fikri olan var mı?

poet' Alıntı:
iladik' Alıntı:

64 bit ise sisteminiz şu şekilde işlemleri takip edebilirsiniz...

1. "http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab" dosyasını bilgisayarınıza indirin..

2. Klasör içerisinde bulunan (sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını "c:\WINDOWS" klasörüne kopyalayın.. sonra eylem merkezinden kullanıcı hesap denetimini'' hiçbir zaman uyarma'' durumuna getirin bilgisayarı yeniden başlatın bilgisayar açıldıktan sonra

3. başlat-çalıştır... (

REGSVR32 C:\WINDOWS\CRVIEWER.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\CSELEXPT.OCX

REGSVR32 C:\WINDOWS\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SVIEWHLP.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SWEBRS.DLL

yani linkten indirdiğiniz dosyaları system 32 klasörüne değil doğrudan windows klasörüne kopyalıyorsunuz....

x86 ise

1. "http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab" dosyasını bilgisayarınıza indirin..

2. Klasör içerisinde bulunan (sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını "c:\WINDOWS\SYSTEM32" klasörüne kopyalayın.. sonra eylem merkezinden kullanıcı hesap denetimini'' hiçbir zaman uyarma'' durumuna getirin bilgisayarı yeniden başlatın bilgisayar açıldıktan sonra

3. başlat-çalıştır... (

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL

Hocam bizdede aynı sorun vardı JAVA YI SON SÜRÜMÜNE GÜNCELLEYİN. büyük yazdım çünkü güncelleyince oluyor ayrıca birazda belki uzun olur ama beklemeniz gerekiyor...

reyes22' Alıntı:
poet' Alıntı:
iladik' Alıntı:

64 bit ise sisteminiz şu şekilde işlemleri takip edebilirsiniz...

2. Klasör içerisinde bulunan (sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını "c:\WINDOWS" klasörüne kopyalayın.. sonra eylem merkezinden kullanıcı hesap denetimini'' hiçbir zaman uyarma'' durumuna getirin bilgisayarı yeniden başlatın bilgisayar açıldıktan sonra

3. başlat-çalıştır... (

REGSVR32 C:\WINDOWS\CRVIEWER.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\CSELEXPT.OCX

REGSVR32 C:\WINDOWS\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SVIEWHLP.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SWEBRS.DLL

yani linkten indirdiğiniz dosyaları system 32 klasörüne değil doğrudan windows klasörüne kopyalıyorsunuz....

x86 ise

2. Klasör içerisinde bulunan (sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını "c:\WINDOWS\SYSTEM32" klasörüne kopyalayın.. sonra eylem merkezinden kullanıcı hesap denetimini'' hiçbir zaman uyarma'' durumuna getirin bilgisayarı yeniden başlatın bilgisayar açıldıktan sonra

3. başlat-çalıştır... (

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL

REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL

hocam sizin yazdıklarınızı da yaptım

javayı da güncelledim bilgisayarı yeniden başlattım ama ie 8 sorun devam ediyor..

önce javayı güncelleyin ve metro arayüzdeki değil masaüstü ekranındaki ie'yi kullanın problem olmaz

Java Configure'de meb'i eklemeniz gerekiyor hocam. Bide rapor sorunları genellikle uyumluluk sorunundan kaynaklanıyor. Eğğer uyumluluk görünümlerinde problem varsa Araçlar menüsünden bunu ayarlamanız gerekiyor.

rapor ekranında rapor görüntüleyici olarak java seçili mi?
Ayrıca javara programı ile javayı tamamen kaldırın java.com dan tekrar yükleyin. java control panelinden eokul rapor sayfasını güvenlik kısmına ekleyin java güvenlik düzeyini en alta indirin.

Geri