Windows 8 deneyimleriniz..

Kodla Büyü

tuncay2744

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar win8 hakkındaki olumlu olumsuz görüşleriniz neler? Win7 den ne gibi artıları, özellikleri var? Ben win8 e geçmek istiyorum ama benim makina emektar, kaldırırmı bilmem. 1.86 Ghz işlemci ve 1 gb Ram i var. Belkide sırf win8 deneyimi yaşamak için yeni bilgisayar alacağım. Sizin görüşleriniz önemli. Sistem win7 ye göre hızlı mı merak ediyorum..

Okuldaki VESTEL bilgisayarlara kurdum hocam. Açılış ve kapanış hızlı olduğu için. 512 RAM'de fena çalışmıyor. Windows 7'ye göre pek artısı yok. Evdeki bilgisayarım için de satın aldım. 15 saniyede masaüstüne geliyor.. (SSD disk ile)

ben yaklaşık 4aydır kullanıyorum..canavar gibi ama en az 2gb ram olmalı bence..çok hızlı açılıyor..

ahmetfx' Alıntı:
Okuldaki VESTEL bilgisayarlara kurdum hocam. Açılış ve kapanış hızlı olduğu için. 512 RAM'de fena çalışmıyor. Windows 7'ye göre pek artısı yok. Evdeki bilgisayarım için de satın aldım. 15 saniyede masaüstüne geliyor.. (SSD disk ile)
Vaybe hocam okuldaki bilgisayarlarda bile çalışıyorsa benim makine de sorunsuz çalışır o zaman. Ama sanki win8 görselliğe biraz önde tuttuğu için programları hep hazırda bekletiyor gibi geldi bana, bu da extra ram kullanımı demektir. Örneğin win7 masaüstünde beklerken yaklaşık 600-700 MB ram götürüyor. Win8 de ne kadar gösteriyor ram kullanımını?

Windows 8 sadece kendi uygulamarında (mağazadakiler) o bekletme işlemini yapıyor normal uygulamalarda aynı sistem devam.. VESTEL'lerde gördüğüm kadarıyla Windows 7'den daha hızlı çalışıyor. Öğrenciler de başlangıç ekranına alıştılar. Hem onlar için daha kolay oldu. Ben gerekli yazılımları başlangıç ekranına aldım. Sadece bir makineye kurup diğerlerine imaj dosyası ile attım sabit diskten. Böylece bir kurulum 7-8 dk civarında sürdü. Tavsiye ederim. Geçen sene Win7+ Office 2010 kullanıyordum, özellikle Office'de sıkıntılar takılmalar oluyordu. Bu yıl Win8+Office 2013 ile herşey yolunda..

Windows 8 in hızlı açıldığı doğru,gerçekten açılışı baya hızlı .Ama canavar gibi olduğu söylenemez.Windows 7 ye göre artıları ve eksileri var.Çalışırken bence win7 ye göre daha hızlı çalışmıyor.Tabletler vs için düşünmüş oldukları başlangıçtaki ekran da pek kullanışlı değil.

http://usabilitygeek.com/windows-8-vs-w ... e-testing/
Aha size karşılaştırma

Açılış ve kapanış süreleri Win 7 ye göre bariz kısa. Diğer durumlarda bana üzerine yeni bir tema kurulmuş Windows 7 gibi geliyor. Bariz bir fark görünmüyor.
SSD hardiske geçilmediği sürece 4 çekirdekli işlemci ve 8 GB RAM de olsa sistemi tıkayan parça IDE-SATA harddisk oluyor.

fahrican' Alıntı:
Açılış ve kapanış süreleri Win 7 ye göre bariz kısa. Diğer durumlarda bana üzerine yeni bir tema kurulmuş Windows 7 gibi geliyor. Bariz bir fark görünmüyor.
SSD hardiske geçilmediği sürece 4 çekirdekli işlemci ve 8 GB RAM de olsa sistemi tıkayan parça IDE-SATA harddisk oluyor.
Hocam tespitiniz çok doğru :+1: :+1:

hem win7 hem win 8 aynı diske kuran var mı aranızda? sıkıntı olmuyor da bende hemen kurayım :)

öğretmen bilg kurdum okulda. derslerde kullandığım temel programlarda kurulu.
win7 göre karşılaştırınca hem sistem hem de programların kullanımda hızlanma oldu. Tavsiye ederim.

kullanımıda bana göre pratik geldi win7'ye göre. alışmada zorluk çekmedim.

raid10000' Alıntı:
hem win7 hem win 8 aynı diske kuran var mı aranızda? sıkıntı olmuyor da bende hemen kurayım :)
Hocam ben win7 ve xp yi beraber kurmaya kalktığımda bi sıkıntı yaşamıştım, xp yi silmek zorunda kaldım (sorunu hatırlamıyorum). bence diğerini sanal makina üzerine kur, hem geçişler için makinayı kapatmak zorunda kalmazsın..

tuncay2744' Alıntı:
raid10000' Alıntı:
Hocam ben win7 ve xp yi beraber kurmaya kalktığımda bi sıkıntı yaşamıştım, xp yi silmek zorunda kaldım (sorunu hatırlamıyorum). bence diğerini sanal makina üzerine kur, hem geçişler için makinayı kapatmak zorunda kalmazsın..

anladım da belki deneyen çıkmıştır diye düşündüm. gerçi biosları da farklı bana pek kurulacak gibi görünmüyor.

Herkes hızlı açılışından övgüyle bahsetmiş
Farketmiyormusunuz pc aslında kapanmıyor hazırda bekliyor
Yeniden başlat deyin de görün hızlı açılışı...

ssd disk ile 10 sn yede açılış harika. sadece pil tam dolunca şarjdan çekince bazen kapanıyor. (7 de olmuyordu) Başlangıç arayüzü bence kolay. Başlat olmaması da bence sıkıntı değil. Geçilebilir.

teknoloji ile arası iyi olmayanlar, yenilenen teknolojiye ayak uyduramayanlar, bilgisayarcı olsa bile , windows 8 e ayak uyduramıyor.

ben de 4-5 aydır kullanıyorum, çok memnunum. çat açılıp tak kapanır. visual studio 2010 ile bir çok uygulama açıyorum banamısın demiyor. tabi 8gb ram ile :) aynı pc de win7 de kullanmıştım ama ondan çok daha iyi performansı var :)

kalelibilişim' Alıntı:

Evet özellik bu Hızlı Başlat diye geçiyor. Bence buna rağmen yine de hızlı açılıyor.

windows 8 imden çok memnundum düne kadar
ama beni deli eden mavi ekran hatası yüzünden 7 ye geri dönmek zorunda kaldım
hata da "critical process died" win8 boot medya sı ile yeniden refresh edince düzeliyormuş yazıyordu nette ama
uğraştım chkdsk felan
kurtarma baktım olmuyor
kürkçü dükkanına geri döndüm win7 ultimate sp1

başlangıçta metro arayüze saçmalık olarak bakıyordum ama sonradan kullanışlı olduğunu düşünmeye başladım. hızlı açılması ayrı bi güzellik o kadar hızlı açılıyorki bazen kapalı olan bilgisayarım uyku modunda mıydı diye düşünmüyo değilim

ahmetfx' Alıntı:
kalelibilişim' Alıntı:

Evet özellik bu Hızlı Başlat diye geçiyor. Bence buna rağmen yine de hızlı açılıyor.

hiç öyle hazırda beklet falan kullanmadım. Şalteri kapatıp ertesi gün sabah gelip bilg açınca win7 ye göre harika hızda açılıyor.

win7 ve win8 aynı hdd kurulu sorun çıkartmadan kullanıyorum ikisinide. Denemeden çamur atmayın.

birde netten sağlam win8 isolarını bulun yoksa başınız çok ağrır sistem şöle çalışıyor böyle çalışıyor.

xorcistforyou' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
kalelibilişim' Alıntı:

hiç öyle hazırda beklet falan kullanmadım. Şalteri kapatıp ertesi gün sabah gelip bilg açınca win7 ye göre harika hızda açılıyor.

win7 ve win8 aynı hdd kurulu sorun çıkartmadan kullanıyorum ikisinide. Denemeden çamur atmayın.

birde netten sağlam win8 isolarını bulun yoksa başınız çok ağrır sistem şöle çalışıyor böyle çalışıyor.

ikisini birlikte kurarken sıkıntı yarattıyor mu. ne gibi kurma sürecinden az biraz bahsedebilirseniz fikir almam amaçlı yararlı olacaktır.şimdiden teşşekkürler

hocam bırakın window8 i windows7 yi ubuntu kullanın ubuntu 13.04 çıktı kullanın aynı zamanda katkıda bulunun çeviri yapın.

raid10000' Alıntı:
xorcistforyou' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
kalelibilişim' Alıntı:

ikisini birlikte kurarken sıkıntı yarattıyor mu. ne gibi kurma sürecinden az biraz bahsedebilirseniz fikir almam amaçlı yararlı olacaktır.şimdiden teşşekkürler

Sıkıntı yok hocam. ilk önce win7 kurulumunu yap. Diğer bölüme de win8 kurulumunu yap. İşlem tamamdır.
Sadece sıkıntı şu boot ekranında win7 seçtiğinizde bilg yeniden başlıyor ( reset atmış gibi) sonra bilg win7 ile açılıyor.

kalelibilişim' Alıntı:
@ ahmetfx & @xorcistforyou

Bu kimine göre özellik olabilir fakat aslında bir kandırmadan ibaret.

Hazırda beklet kullandınız demedim ki.
"Denemeden çamur atmayın." Bu da ne demek şimdi.
Lisanslı windows 8 pro ya sahibim. Aynı zamanda lisanslı windows 7 ye de sahibim.
Elimdeki *.iso ların kimliği aşağıdaki gibi bilmiyorum bu durum size bir şey ifade ediyor mu ?
Bilmiyorum sizin sağlamlık kriterlerinizi karşılıyor mu ?

X86 SHA-1: 10FE3CF2ED8801DF2E1DC8D5DC9C38ADD57DEA29
X64 SHA-1: 11388CFC2DD8D50792090DBB28BA60FDB60D4DB2

Mevzuyu şöyle özetleyeyim :
Bir pc açılırken ekrana önce bios iletileri gelir. Örneğin Del tuşuna basarsan biosa girersin.
Windows 8 de bios iletileri geliyor mu ? Del tuşuna basınca biosa giriyor mu ?
Ancak yeniden başlat deyince bunlar geliyor değil mi ? O zaman windows 8 deki kapat butonu aslında hazırda beklet anlamına gelmiyor mu ?
Bahsettiğim olay budur.

Hocam dediğiniz gibi kandırmacadan başka birşey değil aslında. Hazırda bekletten tek farkı var o da açık programlarınızı kapatıyor. Onun dışında hemen hemen aynı. Ama yine de bana göre Windows 7'nin sistem sürdürmesine göre daha hızlı geliyor. Okuldaki VESTEL bilgisayarlarda Windows 7'ye göre daha hızlı çalıştığını gördüm.

kalelibilişim' Alıntı:
kalelibilişim' Alıntı:
@ ahmetfx & @xorcistforyou

Bu kimine göre özellik olabilir fakat aslında bir kandırmadan ibaret.

Hazırda beklet kullandınız demedim ki.
"Denemeden çamur atmayın." Bu da ne demek şimdi.
Lisanslı windows 8 pro ya sahibim. Aynı zamanda lisanslı windows 7 ye de sahibim.
Elimdeki *.iso ların kimliği aşağıdaki gibi bilmiyorum bu durum size bir şey ifade ediyor mu ?
Bilmiyorum sizin sağlamlık kriterlerinizi karşılıyor mu ?

X86 SHA-1: 10FE3CF2ED8801DF2E1DC8D5DC9C38ADD57DEA29
X64 SHA-1: 11388CFC2DD8D50792090DBB28BA60FDB60D4DB2

Mevzuyu şöyle özetleyeyim :
Bir pc açılırken ekrana önce bios iletileri gelir. Örneğin Del tuşuna basarsan biosa girersin.
Windows 8 de bios iletileri geliyor mu ? Del tuşuna basınca biosa giriyor mu ?
Ancak yeniden başlat deyince bunlar geliyor değil mi ? O zaman windows 8 deki kapat butonu aslında hazırda beklet anlamına gelmiyor mu ?
Bahsettiğim olay budur.

win8 de bios iletileri elbette geliyor
kapatinca da geliyor
ve acilmasi p4 makinemde 6 sn post ekranindan sonra

Ben Ubuntu kullanıyorum, bir akrabam internetten destek istedi. Sordum "senin bilgisayarda uzaktan bağlantı programı var mı" diye, teamviewer varmış. Ben de aradım nette ubuntu için teamviewer buldum, kurdum. Şifreyi verdi, bağlandım. Bekliyorum ki win7 olacak masaüstü geldi. Flash player yükleyim dedim, yüklemedi, java yükleyim dedim win8 seçenekleri çıktı. Offline win7 için java kuruyum diye uğraştım olmuyor. O kadar dalgınmışım ki hiç fark etmiyorum win8 olduğunu öyle uğraşıyorum, bir de not defterine yazıyorum "yaa niye olmuyor yaa, olması lazım" felan. :lol:

Neyse bir ara başlat menüsüne basacaktım baktım yok :o Kendi kendime "ana" dedim, "ulen bu win8'miş". Neyse bozuntuya vermedim. 1-2program felan kurdum, bağlantıyı kestim. Benim de ilk win8 deneyimim ubuntudan win8'e uzaktan bağlantı kurarak oldu :mrgreen:

Gerçi daha önce de win8'li makineye format atıp win7 kurmuştum ama orada arayüzü sadece 1 kere açtım, direk kapatıp format atmıştım. Bu sefer kullanma imkanı da oldu. :D

Arkadaşlar Win7'den Win8'e yükseltme sürümü satın alan oldu mu? Fiyatı ne kadar acaba?

Windows 8 açılırken "Resume from hibernation" iletisi ekrana geliyor. Diğer os larda böyle bir durum yok.
Bu ne anlama geliyor
Windows 8 yükselme yardımcısı şu anda windows 8 için 315 tl , win 8 pro için 539 tl diyor.

Geri