windows 8 fiyaskomu

Kodla Büyü

xasi05x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçen hafta teknosadan asus n56vz serisinden bi bilgisayar aldım 2350 TL. Özellikleri şöyle.

İ7 3630 QM 2.4
16GB ddr3 1600 Mhz ram
2 GB nvidia GT 650m ekran kartı 128 bit 1900x1080 ekran
1 TB Hdd 5400 rpm
ve windows 8

Bu özelliklere bakarak bilgisayarımın uçmasını bekliyorum ama açılışta ve herhangi bir işlem yaparken tepkisi biraz geç. Yani benim eski 2005 model asus tan pek farkı yok gibi. Oyun açarken de biraz kasılıyo gibi. Max payne3 en düşük ayarlarda bile oynarken bazen takılıyo. Bu sorunlar win8 denmi kaynaklanıyo yoksa benim beklentim mi çok fazla. Ayrıca bilgisayardaki ısınma fandanmı karşılaştırılır yoksa ekran kartının olduğu yerden mi. Oyunlarda fan aşırı çalışıyo ve ısınıyo ama ekran kartının olduğu bölümde herhangi bir ısınma yok
Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

hocam hdd yerine ssd olsa performans artışı gözlenir diye düşünüyorum ama tabii ki windows 8 den kaynaklı bir durum için denemek sana düşüyor bir w7 kurup dene istersen. hayırlı olsun bu arada bilgisayarın... fanın aşırı çalışması işlemciye düşen yükün fazla olduğunu gösterir...

Hocam Win7 de derecelendirme vardı harddisk ler hep ayak altındaydı.Açılışların daha hızlı olması için ssd takmalısın.Çıkan harddiski ise kutuya koyup harici olarak kullanırsın.

2 bilgisayarda (biri masaüstü diğeri laptop) windows 8 ve windows 7 nin karşılaştırmasını yapmak için kurdum.

kesinlikle kurumlum aşamasında, açılışta ve kapanışta windows 8 windows 7 ye oranla çok daha hızlı

bende yeni win 8 kurdum 7 ye göre daha hızlı

alışması zor gibi ama alışkanlıklardan vazgeçemeyen biri olarak eski düzene sokmaya çalıştım win 8 i

sadece başlat menüsü yok

başlangıç bölümü de farklı olmuş gerçekten

Benim 2. harddiske RC sürümünü kurdum . Kurulumu ve açılışı win 7 ye göre daha hızlı.
Galiba sizin laptop win 8 yüklü olarak geldi. Üzerinde gelen win 8 driverlarının daha günceli çıkmış mı ? Kontrol etmenizde fayda var. İlk hazırlanan driverlar donanımın tam performansından yararlanmayabilir.

Tam verimli kullanabilmek için donanım üreticilerinin win 8 uyumlu driverları yayınlamasını ve Microsoftun da win 8 için çıkaracağı Service Packleri beklemek lazım.

önce sp1 çıkar sonra sp2 çıkar anca düzelir. microsoftu en az bir sene geriden takip etmek gerekir.

2008 yılında aldığım samsung q310 dizüstümde ki vistayı 75 tl karşılığında Win 8 e yükselttim ve oldukça memnunum açılış ve kapanış hızından. Şimdi tabi vistaya göre hızlıdır diyebilirsiniz. Bilgisayarımda 2 sene de Win7 kullandım. Şu ana kadar en fazla performansı Win8 den aldım. Yeni dizüstü alacak arkadaşlara tavsiyem çift disk barındıran modellere yönelmeleri. SSD ilaveli bilgisayarlarda işletim sistemi dosyaları SSD 'e kurulduğu için müthiş performans artışı oluyor. Açılış kapanış hızına, dosyalara erişim hızına hayran kalabilirsiniz :)

Win8 daha stabil, ssdli bilgisayarda kullanıyorum, oldukça iyi, tavsiye ederim, boşuna beklemeyin.

Başlat menüsü olarak stardock start 8 ilaçlı programını kurun alışana kadar çok rahat edersiniz.

core2duo 2.4 ghz şlemci 4gb 800mhz ram VEEEEE 64gb SSD diskimle power butonuna bastıktan 4 sn sonra sistem hazır...

makinem çok iyi değil ancak tüm sistemlerdeki en yavaş parça olan HDD yi devre dışı bırakınca sistem performansı çok artıyor. çünküğ SSD yazma hızı 60MB/sn okuma 70MB/sn yani CDromdan 10 kat DVDromdan 4 kat HDD den 6 kat daha hızlı veri alışverişi yapıyor. Herkese tavsiye ederim..

hocam aynı asus n56vz den bende de var. bir an önce paraya kıyıp ssd almanı tavsiye ederim. bu bğilgisayarın hakkını başka türlü veremezssin. bende windows 7 13 sn de kullanıma hazır hale geliyor.

7 yasindan büyük bir pc var bende
p4 3.0 ghz
windows 8 kurdum

6 saniyede aciliyor
cok saskin ve mutluyum

ssd hardisk tak, ekran karti keske 1gb 256 bit lik alsan bence daha iyiydi. i7 islemcide on bellek cok onemli. fiyatlarina bakarsan 2500 tl yede i7 islemci var. asusun bir dunya kurdugu gereksiz programda vardir. hayirli olsun..

maalesef uçmuyor.win me ve xp günlerimi özlemle anıyorum kötü makinelerde 3dmax,ps çalıştırır ne oyunlar oynardım donanım gelişiyor ama bunlar işi mahvediyor

win 8 i laptopıma ve PC me 13 dakikada kurdum... öncekilerin kurulumuna bakarsam müthiş bir hız...açılış kapanış da win7 ye göre daha hızlı.. Başlat menüsüne alışmak ise biraz zaman alıyor... Ancak alıştıkça o da hoş olmuş... Başlat menüsü ile ile ilgili şu bilgiyi de paylaşmak isterim (biliniyorsa kusuruma bakmayın) aradığımız bir şeyi başlat tuşuna basar basmaz direk yazmaya başladığımız an önümüze dizilmeye başlıyor... Ayrıca "Windows to go" özelliğini de kullanmak istiyorum. Bunun için de en az 32 gb lik bir usb belleğe ihtiyaç var. Nereye gidersen işletim sistemin çalışmaya hazır cebinde.. Bir Düşünsenize kurulu win8 inizi etkileşimli tahtalarda direk kullandığınızı....

external' Alıntı:
2008 yılında aldığım samsung q310 dizüstümde ki vistayı 75 tl karşılığında Win 8 e yükselttim ve oldukça memnunum açılış ve kapanış hızından. Şimdi tabi vistaya göre hızlıdır diyebilirsiniz. Bilgisayarımda 2 sene de Win7 kullandım. Şu ana kadar en fazla performansı Win8 den aldım. Yeni dizüstü alacak arkadaşlara tavsiyem çift disk barındıran modellere yönelmeleri. SSD ilaveli bilgisayarlarda işletim sistemi dosyaları SSD 'e kurulduğu için müthiş performans artışı oluyor. Açılış kapanış hızına, dosyalara erişim hızına hayran kalabilirsiniz :)

Herkes 29 liraya yükseltti hocam sizin ki niye öyle oldu?

Daha hızlı olabilir ama daha kullanışlı değil win8'e 2 hafta sabredebildim...

Bir haber yapmıştım Windows 8 ile köşe kapmaca oynayacağız diye aynen de öyle oldu...

akyildiz41' Alıntı:
hocam aynı asus n56vz den bende de var. bir an önce paraya kıyıp ssd almanı tavsiye ederim. bu bğilgisayarın hakkını başka türlü veremezssin. bende windows 7 13 sn de kullanıma hazır hale geliyor.

SSD almayı istiyorum aslında ama kend Hdd sini harici olarak kullanmak istemiyorum keşke bir HDD yeri daha olsaydı. SSD disklerin boyutu şimdilik küçük 250 GB var ama onlarda çok pahalı

xasi05x' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:

SSD almayı istiyorum aslında ama kend Hdd sini harici olarak kullanmak istemiyorum keşke bir HDD yeri daha olsaydı. SSD disklerin boyutu şimdilik küçük 250 GB var ama onlarda çok pahalı

Cd/Dvd sürücüsü yerine aparat ile ikinci harddisk takılabiliyor. Tabii cd/dvd sürücüsü olmuyor bu seferde...

Geri