Windows 8 sıfırlama sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dadaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dadaa

Aktif Üye
Arkadaşlar Casper marka masaüstü bilgisayarlar var laboratuvarda.Hepsinde orijinal windows 8 yüklü. Güncelleme hatası vermeye başladı. Kendini kapatıyor güncelleme yapıyor,yeniden başlatıyor,tekrar güncelleme yapıyor kısır döngü yani,bilgisayar açılmıyor maalesef. Recovery bölümünü normalde açamıyorum. Usb belleğe yüklü bir win 8 ile boot edip revovery bölümünü açıyorum. Fakat bu seferde recovery olan sıfırlama işlemini yapamıyorum. "Kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor gereken bir sürücü bölümü eksik" hatası alıyorum. Onarma yapmıyor, güvenli modda açılmıyor, tüm bölümleri kaldırıp(recovery bölümü de dahil) format atmak istemiyorum orijinal windowsun gitmemesi için. Araştırdım biraz çözüm bulan olmamış. Acaba buna çözüm üretebilecek olan var mı?

hocam lisans numarasını öğrenmek için bir yol vardı o yolu araştır. lisans numarasını öğrenirsen format atarsın. :idea: :idea: :idea:

Hocam Casper Bilgisayarda Recovery menüsüne girmek için "Shift" Tuşuna basılı tutarak "yeniden başlat" deyin... Eğer Recovery kısmında sıkıntı yoksa büyük ihtimal kurtarma konsolu gelecektir karşınıza... Kolay gelsin...

Ne yapmaya çalışıyor anlayamadım. Güncelleme %100 deyip yeniden başlatıyor kendisini sonrasında tekrar aynı işlemler. Lisans anahtarını öğrenme yoluna bir gideyim bakalım teşekkürler.

dadaa' Alıntı:
Ne yapmaya çalışıyor anlayamadım. Güncelleme %100 deyip yeniden başlatıyor kendisini sonrasında tekrar aynı işlemler. Lisans anahtarını öğrenme yoluna bir gideyim bakalım teşekkürler.

windows-isletim-sistemi-f84/windows-8-bios-a-gomulu-urun-anahtarinizi-ogrenin-t137521.html

hocam buradan lisans anahtarını öğrenin daha sonra windows 8.1 update 3 kurun bu güncellemelerden kurtulun.
yalnız elinizdeki windows 8 hangi versiyon ise aynı versiyonu kurun.
win8 pro ise w8.1 pro kurun
single language ise single language kurun.

ademola' Alıntı:
dadaa' Alıntı:

windows-isletim-sistemi-f84/windows-8-bios-a-gomulu-urun-anahtarinizi-ogrenin-t137521.html

hocam buradan lisans anahtarını öğrenin daha sonra windows 8.1 update 3 kurun bu güncellemelerden kurtulun.
yalnız elinizdeki windows 8 hangi versiyon ise aynı versiyonu kurun.
win8 pro ise w8.1 pro kurun
single language ise single language kurun.

--Hocam bilgisayarı hiç açamıyoruz. Bu anlamda program işimizi görmüyor. Format attıktan sonra programı çalıştırsak bize bios da gömülü olan ürün anahtarını verir mi?
--Bir bilgisayarda böyle oldu format attım, yalnız win 8 kurabilmek için diğer bütün partition ları silmek zorunda kaldım recovery de dahil. Bu şekil ürün anahtarını girsem orijinal olur mu?

hocam bütün güncellemeleri kapatın ben öle yaptım windows 8,1 e güncellemeye çalışıyo o yüzden sıkıntı oluyo bütün güncellemeleri kapat bidaha sorun olmaz

Hocam sağlam olanlarda kapattım da açılmayanları ne yapacağız? İlla sahte windows mu kuracağız. Onu kurarım onda sıkıntı yok ama orijinali kaybetmeden nasıl çözerim onunla uğraşıyorum.

dadaa' Alıntı:
Hocam sağlam olanlarda kapattım da açılmayanları ne yapacağız? İlla sahte windows mu kuracağız. Onu kurarım onda sıkıntı yok ama orijinali kaybetmeden nasıl çözerim onunla uğraşıyorum.

hocam bios dan okuduğu için sıkıntı yok. hatta aynı versiyonu kurarsanız otomatik kendi tanır. kendini aktive eder. bu yüzden kasa üzerinde serial etiketi yok. eskiden kasalar üzerinde olurdu.
format atsanızda silinmez serial.
mini windows üzerinden de çalıştırıp bakabilirsiniz yöntem çok.

ademola' Alıntı:
dadaa' Alıntı:

hocam bios dan okuduğu için sıkıntı yok. hatta aynı versiyonu kurarsanız otomatik kendi tanır. kendini aktive eder. bu yüzden kasa üzerinde **** etiketi yok. eskiden kasalar üzerinde olurdu.
format atsanızda silinmez ****.
mini windows üzerinden de çalıştırıp bakabilirsiniz yöntem çok.
hocam diğer bilgisayarlarla bu bilgisayar aynı onlarda güncelleme olmadan windows 8 single language(64bit) kurulu. Buna da internetten windows 8 single language(64bit) indirip kurdum. Anahtarı tanımadı kurulan işletim sistemiyle uyumsuz diye bu Win 8 in kaç sürümü var ?

hocam biosdan serial i okuduz
windows aynı versiyon kurdunuz ( single language) kontrol ettiniz,
bunlardan eminseniz etkinleştirme sorunları ile alakalı microsoft u arayabilirsiniz, denetim masasından " windows etkinleştirme" kısmı sizi yönlendirir,
ben bir keresinde aradım telesekreter yönlendirdi doğrulama kodu verdi ve aktivasyon geçerli oldu.

Sorun çözüldü arkadaşlar. Windows 8.1 Single Language bilgisayarın kullandığı işletim sistemi. Aynı işletim sistemini kurdum. Biostaki gömülü ürün anahtarını girdim ve orijinal oldu. Teşekkürler herkese özellikle ademola...

Geri