windows 8 Sorunları çözümü

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Sorun 1: windows 8 de bazı güncellemeler kurulmuyorsa
Eğer güncellemleri yüklüyor ama hata alıyorsanız güncellemeyi manuel yükleyin yani güncelleme kodunu googleden arayın sizi microsoftun sitesine yönlendirecek buradan setup halinde indirip güncellemeyi sorunsuz kurabilirsiniz.

Sorun 2: windows 8 açılıyor ama siyah ekranda takılıyorsa
Bilgisayar oturum açmaya çalışıyor ardından siyah ekrana düşüyorsa bilgisayarınıza Avast Antivirüs kurmuşsunuz demektir. Bu yazılımı kaldırarak sorundan kurtulabilirsiniz dilerseniz güvenli modda açarak kaldırın dilerseni anlatacağım aşağıdaki yöntemle kaldırabilirsiniz.
Ctrl+Alt+Delete basın görev yöneticisi açılacak buradan dosya> yeni görevi çalıştır tıklayın buraya boşuna explorer veya explorer.exe yazıp çalıştırmaya çalışmayın sistem gene açılmayacaktır. Bunun yerine burada appwiz.cpl yazın enterladığınızda program ekle kaldır menüsü gelecek buradan Avastı veya istediğiniz programı kaldırabilirsiniz. Programı kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda bilgisayarın sorunsuz çalıştığını göreceksiniz.

Sorun 3: Windows 8 yüklemek istiyorsunuz ama sürücüleri bulamamaktan korkuyorsanız.
Bunun için önerdiğim bir sürücü paketi var daha önce paylaşmıştım bu paket sürücülerin %99 nu bulup otomatik yükleyecektir sürücüler paketin içerisindedir internet bağlantısı gerektirmiyor.
driver-bios-firmware-update-f106/driverpacksolution-13-final-tr-win8-win7-vista-xp-t107450.html

Şimdilik windows 8 için bunları paylaşıyorum karşılaştığım yeni sorunlar olur ve çözüm bulursam eklerim sizlerin tecrübeleri varsa onları da paylaşabilirsiniz. :)

volkankey' Alıntı:
benim bi mavi ekran sorunum vardi
cözemedim ve
win7 ye döndüm :)
Hikaye başlamadan bitmiş desene. :)
Farklı bir versiyon indirip (DVD image) indirip denedin mi hocam. Beta versiyonlardan birini kurmuş olabilirsin.

hayir 2 aydan fazla kullandim
garip bir hata verdi
critical process died
diye yeniden kurmak da istemedim
windows su sacma mavi ekranlardan kurtaramadi kendisini

volkankey' Alıntı:
hayir 2 aydan fazla kullandim
garip bir hata verdi
critical process died
diye yeniden kurmak da istemedim
windows su sacma mavi ekranlardan kurtaramadi kendisini
Mutlaka bir çözümü vardır yeni bir sürüm indirip deneyebilirsin güncellemeler baya çıktı bu güncellemeleri kurarsan belkide sorun çözülür. Win7 oranla performans artışı çok fazla bende bu sebeple kullanıyorum tüm programlarda sorunsuz çalışıyor. Hatta okuldaki ana pc kurdum ram 2 GB bazen çok uygulama açınca ram yetersiz uyarısı veriyor ama buna rağmen performansı iyi olduğu için kullanmaya devam ediyorum. Bu ay windows 8.1 çıkacağı da söyleniyor bu sürümle başlat menüsü de gelecekmiş.
Boş bir zamanında tekrar dene istersen. :)

dediklerine katiliyorum
gercekten hiz müthisti
baslat ile ilgili sorunum da yoktu
ama durup dururken hata vermesi sinirlendirdi :)

Geri