Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk gpt bölümü stili

Kodla Büyü
windows 8 kurulu tamamen formatladım, bilgi yok.
tek bölüm ama BIOS kilitlemiş boot u bir türlü açılış olarak windowsa girmiyor?
yenilerde sorundu biliyorum ama bu kadarını yeni gördüm. nedir ? çözüm,

nereden olduğunu tam hatırlamıyorum ama bios ta secure boot gibi birşey vardı sanki. onu kaldırınce kurulum yapılabiliyordu.

UEFI BIOS'dan UEFI boot seçeneğini devredışı bırak veya Legacy/BIOS gibi seçeneğe döndür. Sonra boot aygıtlarını seçebileceğin menü gelir.
Bilgisayar kitapçığında-kılavuzunda BIOS-UEFI ile ilgili bölümde nasıl yapacağını bulabilirsin.

USB veya DVDden boot ettikten sonra windows disk yönetiminden veya bir partititon manager ile disk üzerindeki tüm bölümleri silmen ve diski normal diske çevirmen gerekiyor. Sonra Win7 kurabilirsin.

c1han' Alıntı:
UEFI BIOS'dan UEFI boot seçeneğini devredışı bırak veya Legacy/BIOS gibi seçeneğe döndür. Sonra boot aygıtlarını seçebileceğin menü gelir.
Bilgisayar kitapçığında-kılavuzunda BIOS-UEFI ile ilgili bölümde nasıl yapacağını bulabilirsin.

USB veya DVDden boot ettikten sonra windows disk yönetiminden veya bir partititon manager ile disk üzerindeki tüm bölümleri silmen ve diski normal diske çevirmen gerekiyor. Sonra Win7 kurabilirsin.

UEFI kısmında yanlızca UEFI var, Legacy yok :(

hocam her bilg.biosu farklı. siz win8 yüklü makinaya win7 kurmak istiyorsanız 64bit win7yi
http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-kurulum-icin.html sitede yer alan şekilde usb boot edin. sadece 64lük win 7 64 lük win8 gptyi destekliyor. bios ayarlarınızda arkadaşların dediği gibi ifade yoksa bios güncellemesi yapmanız lazım o da uzun ve zor bir iş. Bu siteyi incele.benim elimde grunding netbook vardı.1 hafta boyunca çıldırtttı resmen gptden dönüştürme bile yaptım ama olmadı win7 yükleyemedim bios ayarlarında da değişiklik yapacağım bir yer yoktu. http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-kurulum-icin.html linkteki yerden usb yi boot yaptım işe yaradı win8 64 yükledim.

ben biosla ilgili olmadığını düşünüyorum. büyük ihtimalle dosya sistemiyle alakalı. diski ntfs e dönüştür sorunun kalmaz hocam.

Sistem Acer ...
bu islem icin aratirma yaptim.
buldugum ek yamayi BIOS u guncelleyerek Legal kismi actim.
artik sistem tum BOOT acilimi aktif etti istedigin windowsu kur. sanirim ben windows 8.1 i kuracagim.
sorun su dosya ile cozuldu :

Ekli dosyalar

aynısı bende de olmuştu.
uefı olan bios seçeneğini legacy yapınca olmuştu...

Geri