windows dosyaları kopyalıyor, sonra donuyor.. xp ve win7

Kodla Büyü

endnur_61

Site Gezgini
labdaki bilgisayarlara format atıyorm. 15 tane sorunsuz. harici dvd rom la win7 kurdum. 2 tanesinde windows dosyaları kopyalıyor Starting Windows yazısında kalıyor. kendi cd sürücüsüyle xp kurmaya çalışıyorum o da kur dosyaları kopyalıyor diyor. sonra siyah ekranda kalıyor.. bilgisayar güvenli mod da dahil hiçbişekilde açılmıyor.. İşin daha da ilginci bir tanesine win7 dwd den kurmuştum. deepfreeze den sonra yapmaya başladı.. Ramlaeri çıkarıp taktm. kabloları anladığım kadarıyla kontrol ettm.. Ne olabilir? Lütfen yardmm

bilgisayaraların özellikleri aynı ise sorunlu bilgisayarın hdd sini diğer bilgisayara bağlayın ve win7 yüklemeyi deneyin. söktüğünüz diğer hdd yi sorunlu bilgisayara takın ve çalıştırın bakalım sonuç ne olacak

muratbedel' Alıntı:
bilgisayaraların özellikleri aynı ise sorunlu bilgisayarın hdd sini diğer bilgisayara bağlayın ve win7 yüklemeyi deneyin. söktüğünüz diğer hdd yi sorunlu bilgisayara takın ve çalıştırın bakalım sonuç ne olacak
bende şimdi onu denedim
sonuç ilginç.. daha önceden win7 kurduğum(sonradan donmaya başlayan) hdd i çalışan bi bilgisayarda denedm. sorunsuz açıldı. Sorunsuz hdd ise "windows başlatılıyor" da dondu.. yanii ?????????

donanımsal bir sorun var gibi. isterseniz birde ram leri bi takas edip öyle bir deneme yapmış olalım

muratbedel' Alıntı:
donanımsal bir sorun var gibi. isterseniz birde ram leri bi takas edip öyle bir deneme yapmış olalım
valla ben yaparken siz buraya yazmış oluyosunuz :))

şimdi de ramleri değiştirdim sorunsuz çalışan sorunsuz çalışıyo.. "windows başlatılıyor" da donan içinde diğer hdd olmasına rağmen yine donuyo.

napcam yaaa??

çok teşekkr ederm bu arada

:D
demek ki ram leri eliyoruz. isterseniz sorunlu makinaya tekrar windows kurmayı deneyin .
rica ederim yardımcı olabildiysem sevinirim.

ya sorunlu bilgisayarda şu anda diğerinde çalışan bi hdd var. windows başlatılıyor da donup kalıyor. windows kurarken de starting windows da donuyor. yani ne türkçe be ingilizce başlatmıyo windows u. ne windows kurulu olan bi bilgisayarı açıyo ne de ben kurarken starting windows un ilerisine geçebiliyo. donanımsal olmaması gerekti aslında çünkü ben ona win7 kurdum bütün programları kurdum deepfreeze kurulurken restart yapıyo ya.. bida yapmadı işte.. başka hdd leri de açmıyo..

hocam o zaman o hdd yi komple formatlayın c yi d yi silin tekrar c ve d oluşturun öyle windows kurmayı deneyiniz

işe yarayacağını sanmıyorum çünkü şu anda içindeki sorunsuz çalışan hdd cumagünü komple formatlandı. herbişeyi silinip kuruldu. ama açmıyo :( zaten içerisinde bulunan da komple formatlanmıştı. başka bilgisayarda açılıyo o açmıyo. yani galiba donanımsal beni aşan bişey var. ne bilim ya ram yuvası ya hdd kabloları.. sizce de öyle değil mi?

hocam isterseniz bir de bios u kurcalayın belki farklı bir ayar yapılmıştır zamanında ne bileyim güvenlik kartı varsa iptal edilmemiştir falan

hocam anladığım kadarıyla biosu da kurcaladm ama yok.. kalıyo windows başlatılıyor da. ben ona herbişeyi kurmuştum bi anda böyle oldu. noldu anlamadım ki? gönderecem tamire artıkım yapacak bişey yok:(
hocam yardımınız için çok teşekkür ederken konuyu 50 küsürkez görüntüleyip fikir beyan etmeyen meslektaşlarımızı eshefle kınıyorum :))
iyi çalışmalar

son çare olarak dediğiniz gibi yapın hocam. inşallah düzelir. rica ederim keşke dişe dokunur bir faydam olabilseydi.

YAPTIM.. OLDU.. :) Belki birisine faydası olur diye yazim dedim. Tam tamire göndermek için müdürden onay almışken kasaya şöyle bi baktım.. Hdd deil Ram deil ne olabilir ki başka dedim.gözüme bios pili çarptı:D bios pilini çıkardım 10 sn sonra yeniden taktm, Oldu.. Şaşılacak iş valla.. Sanırım bios ayarlarıyla alakalı çözemedğm bişeydi:)) 2 gün uğraştırdı beni ama sonunda yaptm.. Herkese iyi çalışmalar diliyorum :)

endnur_61' Alıntı:
YAPTIM.. OLDU.. :) Belki birisine faydası olur diye yazim dedim. Tam tamire göndermek için müdürden onay almışken kasaya şöyle bi baktım.. Hdd deil Ram deil ne olabilir ki başka dedim.gözüme bios pili çarptı:D bios pilini çıkardım 10 sn sonra yeniden taktm, Oldu.. Şaşılacak iş valla.. Sanırım bios ayarlarıyla alakalı çözemedğm bişeydi:)) 2 gün uğraştırdı beni ama sonunda yaptm.. Herkese iyi çalışmalar diliyorum :)
Belki güç, belki sata, belki de overclock ayarlarından olmuş olabilir ozaman.

Geri