Windows failed to start a recent hardware hatası ve Çözümü

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba. Yine ben KingSkrupellos. Dün başıma garip bir windows hatalarından bir tanesi başıma geldi bende size bununla ilgili yarısını kendi çabalarımla bulduğum
yarısını netten bulduğum çözümlerle inşallah çözülecektir. Daha ben çözmedim. Arkadaşımın bilgisayarının başına geldi. Durumuda şöyle anlatıyım.
PCye format atmış. Bilgisayarda tabii hiç program yok. Bende baya 15 yada 16 tane program yükledim. Ama en son yükledğiğm program sistem geri yükleme prosuydu.
İsmide Comodo time machine adlı bir program.Ben bu programa sadece bi göz atmak istedim ama pcyi kapattım. saat gece 3 sularında bitti.Sabah kalkıp arkadaşım
PC yi eline aldı dedi ki nolmuş buna ya sistem geri yükle dio. bende aklıma dank etti. napytım acaba diye düşünürken comodo time machine adlı programın sebep olduğunun farkınaa vardım.
Arkadaşım pc yi açınca sistem geri yükleme yap dediydi. bende boşverya dedim. yeniden başlat düzelir.dedim demez olaydım.
sonra şöyle bir ekran hatası geldi.resmini koyucam şimdi. esc, enter, f2,f12 tuşları çalışıyor sadece yapabileceklerin bunlar.
ama ben sonunda buldum bunu windows cdleriyle tamir etmek.sonuç bu aşağıdada ayrıntılı bir şekilde 4 yöntemle anlatmaya çalıştım işte. Buyrun.

windowsbootmanagererror.jpg

Bende ise an error has occured while attempting.... sonu böyle öyle bir yazı çıktı. Benim hata comodoyuda silmem oldu. şimdi evde gidip denicem. inşallah format atmam.
Çünkü baya üzerinde uğraşmıştım pcde programlar oyunlar yüklücem diye.

Çözüm: 0xc000000e Windows Başlatılamıyor

merhaba bilgisayarınızın bu hatayı almasının sebebi yapılan bir güncelleştirme veya yüklenen bir programın windowsu açmasına engel olmasıdır. bu sorunu çözmek için şu yolları deneyin:

Bilgisayarınızı Bilinen Son İyi Yapılandırma kullanılarak bilgisayar başlarken, son kez bilgisayarınızı başarıyla önyüklendiği zamana yükleyerek başlar. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

bilgisayarınızı Yeniden Başlatın.
Bilgisayarınız başlatılırken, F8 düğmesini basılı tutun. Windows logosu görüntülenirse, yeniden kapatmak ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin gerekir.

Gelişmiş Önyükleme seçenekleri ekranında, Bilinen Son İyi Yapılandırma (Gelişmiş)vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve Enter tuşuna basın. Windows normalde başlar.

Eğer bilgisayarınız F8 tuşuna bastığınız halde Bilinen Son İyi Yapılandırma isimli ekrana gelmediyse; bilgisayarınızı windows 7 cd si ile açıp kurulum ekranında windows onarın seçeneği ile açılış hatalarını onarıp tekrar bilgisayarı başlatıp f8 le açın.

Hala Windows başarıyla açılmaz ise şu yolu deneyin:

Bilgisayarın güç düğmesini kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatın. Aşağıdakilerden birini yapın:
Bilgisayarınızda tek bir işletim sistemi varsa, basın ve bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşunu basılı tutun. Windows logosu görüntülenmeden önce F8 tuşuna basın gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma istemi görününceye kadar beklemeniz ve sonra kapatmak ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı yeniden denemeniz gerekir.
Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa, onarmak ve ardından basılı F8istediğiniz işletim sistemini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın.
Gelişmiş Önyükleme seçenekleri ekranında Bilgisayarınızı onarın' ı vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve Entertuşuna basın.
Bir klavye düzeni seçin ve İleri' yi tıklatın.
Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, Başlangıç Onarma' yı tıklatın ve ardından açık ekran yönergelerini izleyin.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Windows 7 açılırken 0xc000000e hatası alıyorsanız sabit diskinizdeki MBR yani Master Boot Record’un veya bölüm bilgisinin bozulmuş olma ihtimali çok yüksektir. Bu bozulma genelde bilgisayarınız beklenmedik bir biçimde kapandığında gerçekleşir.

Windows failed to start. A Recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your langugae settings, and then click next
3. Click "repair your computer."
Status: 0xc000000e
Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible.

Sorunu çözmek için öncelikle Windows 7 kurulum diskinizi -yoksa kurulum yaptığınız USB belleği- bilgisayara takın ve bilgisayarın boot menüsüne girerek bilgisayarı DVD’den başlatın.

Windows 7 kurulum ekranında ilk olarak dil seçenekleri karşınıza çıkacak. İleri diyerek bir sonraki adıma geçin fakat burada kuruluma başlamak yerine alt kısımda “Bilgisayarınızı Onarın” seçeneğine tıklayın.

Bilgisayarınızda yüklü olan Windows 7 sürümü tespit edilip otomatik olarak seçilecektir. Şimdi bir kez daha ileri deyin ve açılan pencereden “Başlangıç Onarma”yı seçin. Eğer bu işlem uzun süre boyunca çalışıp takılıyorsa bilgisayarı yeniden başlatın ve yukarıdaki işlemleri tekrar uygulayın. Bu defa “Başlangıç Onarma” yerine “Komut İstemi”ne tıklayın.

Karşınıza gelen siyah ekrana:

diskpart

yazın, Enter’a basın ve işlem tamamlanana kadar biraz bekleyin. İşlem bitiminde tekrar komut yazmanız için imleç yanıp sönecektir. Şimdi:

list disk

komutunu verip tekrar Enter’a basın. Çıkan listede sabit diskinizi boyutundan tanıyabilirsiniz. Diski seçmek için:

select disk <sabit diskinizin listedeki numarası>

komutunu verin. Örneğin bizim diskimiz ilk sırada olduğu için “select disk 0¨ komutunu verdik. Komutu girdikten sonra “Disk 0 şimdi seçili disk” diye doğrulama alacaksınız.

Şimdi diskin üzerindeki bölümleri görmek için

list partition

komutunu verin. Sabit diskteki bölümler listenecektir. Bizim senaryomuzda, diskin üzerindeki bölümlerin harfleri silinmişti. Şimdi bu harfleri yeniden oluşturmak için sırasıyla bölümleri seçip bu bölümlere birer harf atayacağız. İlk bölümü seçmek için:

select partition 1

komutunu verin. “1 birimi şu anda seçili birim” yazacaktır. Şimdi bu birime harf atamak için aşağıdaki komutu vereceğiz fakat harfler kullanımda ise bir sonraki harfi verebilirsiniz:

assign letter=f

Şimdi aynı işlemi ikinci bölüme yapalım. Önce bu komutu:

select partition 2

sonra da bu komutu verin:

assign letter=g

Bu durumda sabit diskin üzerindeki 100 MB’lık alana F, işletim sisteminin bulunduğu alana ise -ki bu genelde c olur- G harfini atamış olduk. Sabit disklere gerekli harfleri atadıktan sonra 100 MB’lık bölümde yer alan boot bilgisini değiştireceğiz. Bunun için ilk olarak var olan boot bilgisi dosyasının adını değiştirmemiz gerek. Bu komut ile değişimi yapıyoruz:

ren F:bootbcd bcd.old

Enter’a bastıktan sonra BCD dosyasının adının değişip değişmediğini kontrol etmek için “dir” komutunu kullanabilirsiniz. Şimdi son adım olarak BCD’yi yeniden oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de:

bootrec /rebuildbcd

komutunu veriyoruz. Sistem biez “Yükleme önyükleme listesine eklensin mi?” sorusunu soracaktır. “Y” tuşuna basıp Enter’a basarak işlemi onaylıyoruz ve “İşlem başarıyla tamamlandı.” cevabını alıyoruz. Artık Windows sorunsuz bir biçimde başlayacaktır ve sürücü harfleri de normale dönecektir.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Windows failed to start. Status: 0xc000000e

Windows failed to start. Status: 0xc000000e
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart your computer.
2. Choose your language settings, and then click "Next."
3. Click "Repair your computer."
bcdedit /set {default} device partition=c:
bcdedit /set {default} osdevice partition=c:
bcdedit /set {bootmgr} device partition=c:

Windows Server 2008 R2 SP1'de 0xc000000e hata mesajı ile karşılaştığımızda çözüm olarak aşağıdaki adımları uygulayabiliriz.
1.Sunucuyu Windows Server 2008 kurulum medyası ile başlatıyoruz.
2.Repair modunu seçiyoruz
3.Repair modundan Command Promt seçeneğini seçiyoruz
4.Aşağıdaki komutları çalıştırıyoruz.
bcdedit /set {default} device partition=c:
bcdedit /set {default} osdevice partition=c:
bcdedit /set {bootmgr} device partition=c

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Çözüm

Windows 8'de

Bunun için Önceden yüklenmiş kurtarma şeçenekleri ile otomatik onarma(WinRE) kısmını açmanız gerekiyor.

WinRE için açılışta verilen ekranı 3 kere tekrarlaması gerekmektedir. 3 Kez tekrarladıktan sonra karşımıza gelen WinRE ekranından Sorun Gider (Troubleshoot) seçeneğini seçerek ilerliyoruz.

Sorun Gider ekranından Gelişmiş Seçenekler seçeneğini seçerek Otomatik Onar diyerek sorunu gideriyoruz.

Windows 7'de

- Yöntem 1

Bilgisayarınız ön yükleme yapamıyor ve açılmıyorsa bilinen en son iyi yapılandırma ayarlarına dönmeniz gerekecektir.

Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra "Windows Gelişmiş Seçenekler" kısmına girmemiz gerekmektedir. "Windows Gelişmiş Seçenekler" ekranına gelebilmemiz için açılış sırasında klavyemizden F8 tuşuna basmamız gerekmektedir. Bios ekranından hemen sonra genellikle 2-3 saniyelik kısa bir süremiz vardır. Bu zaman dilimini kaçırırsanız bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.

Windows Gelişmiş Seçenekler menüsüne geldiğimizde karşımıza çıkan seçeneklerden Bilinen En Son İyi Yapılandırma seçeneğini seçerek bilgisayarımızı başlatıyoruz.

- Yöntem 2

Bilgisayarınızı yeniden başlatınve aşağıdaki işlemlerden birini yapın.

1.Bilgisayarınız yenidenbaşlama işlemindeyken F8 tuşunu basılı tutun. (Windows logosu görüntülenmeden önce F8 tuşuna basın gerekir.)
2.Karşımıza gelen Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranında, yön tuşlarını kullanarak Bilgisayarınızı onarın kısmına gelerek enter tuşuna basın
3.Bir klavye düzeni seçin(F&Q) ve İleri ' yi tıklatın.
4.Sistem kurtarma seçenekleri menüsünde, Başlangıç Onarma' yı tıklatın ve ardından fazlası için ekrandaki talimatları izleyin.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

İngilizce bir kaynak = think-like-a-computer.com/2012/04/17/boot-bcd-0xc000000f-windows-7/

ren F:bootbcd bcd.old ifadesi ren F:\bootbcd bcd.old şeklinde olacak

denedim bende olmadı.

ren F:bootbcd bcd.old ifadesine kadar her şey tamam ama bootbcd dosyası yok sanırım f: içerisinde.

Konuyu hortlatacağım mecburiyetten.yazılanların hepsini denedim olmadı.zorla bir yenş xp kurdum.tekrar win7 kurmaya çalıştığımda kurulum dosyalarını yükledikten sonra aynı hatayı veriyor.win7 kuramıyorum.ne yapmalıyım.teşekkürler..

Geri