Windows kuramıyorum

Kodla Büyü

mehlika43

Aktif Üye
Merhaba
Elimde okula ait bir Hp Compact Laptop var
f11 recovery tusu calısmadıgı ıcın windows 7 cdsinden kurmaya calısıyorum. Ama yukle tusuna bastıktan sonra mavi ekranda Kurulum Baslıyor yazısı kalıyor.
once Windows Xpyi kurdum. Kurdu sonra xp acıkken acıp win7 kurulumunu baslatım. Sonra bilgisayar acılırken yine Win 7 ile baslattım ama sonuc hep aynı yerde kalıyor.
Sorun ne olabilir ? Ne yapabilirim?

hocam diğer bilgisayarın dvd sürücüsünü bu bilgisayara takıp onunla deneyin

tesekkürier
Harici CDRom deneyeblirim
Peki bu Hirens Boot programını indirip cd ye attıktan sonra o cd ile boot edip mi kullanıyorum?

mehlika43' Alıntı:
tesekkürier
Harici CDRom deneyeblirim
Peki bu Hirens Boot programını indirip cd ye attıktan sonra o cd ile boot edip mi kullanıyorum?
evet hocam, isimlerini tam hatırlamıyorum ama içinde hdd araçları var, birini kullanarak harddiski komple biçimlendirebilirsin.
Bunu şunun için önerdim; markalı bilgisayarlarda içinde orjinal windows varsa harddiske koruma koyuyorlar başka bir işletim sistemi yüklenmesin diye. Ama bu olay genelde win8 lerde oluyordu, sizinkide böyle bi sorun olabilir..

Acıl yardıma ihtiyacım var lütfen yardımcı olur musunuz?
Bu sorunu sadece Hirens boot gibi bir programla mı cozebiliriz?,

kurmaya çalıştığınız bilgisayarın ram i düşük olabilir mi? 1 GB dan az ise win 7 kurulamaz

Harddiskten gibi
hirenbootta hdd araclarindan biriyle bölüp format atmayi deneyin deneme sansiniz varsa farli bi harddiskle deneyin

Çok alaksız görünsede bende de böyle bir sorun olmuştu, ramlardan birini çıkardım windows xp kuruldu.

Winxp kuruluyor 7 kurulmuyor. Cok eski bir bilgisayar degil orjinali vista olan bir bilgisayar. Amd
Hirens boot programını daha once kullanmadım. İndirdim
Zip dosyasınnın icindekileri cdye yazdırıp cdden boot yaptırıcam sanırım
Bilmeden yapıcagım icin emin olamadım
ayarlarında kullanımında bilmem gereken birs sey var m? zarar vermeyeyim laptopa

hirenboot ta bişey yok çekinmeyin
partiton araçlarına girin acronis yada partition magic programlarıyla bölüp formatlayabilirsin hdd test programlarıyla bozuk sector varmı yokmu görebilirsin hdd regenerator muydu acaba tam hatırlamıyorum şimdi biri bozuk sectorleri düzeltiyordu biraz kurcalayın
bu arada cd ye cekmene gerek yok yumi tarzı programlarla usb den çalıştırabilirsin

Geri