WINDOWS MAVİ EKRAN SORUNU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pcman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pcman

Aktif Üye
arkadaşlar exper makinede windows açılırken mavi ekranda takılıp kalıyor. cd romu da görmüyor. yedek, windows gibi cdleri de okutamıyorum. ne yapabilirim...

bu mavi ekran hata ekranı mı??eğer şu bildiğimiz windowsun hata ekranları ise(mavi ekran)sorun önce sistem,sonra donanım
çözümü hdd test,ram test,,yada hiç uğraşmadan windows kurulum veya onarım..(tabi budurumda sorun donanımda ise onu ancak kurduktan sonra görürsünüz..) :)

hocam ramlar da sorun yok. güvenli modda ve ms dos ta açıyorum ama işlem yapamıyorum donup kalıyor. açılışta cd rom u da görmüyor o da sağlam. hdd i başka bir hdd ile birlikte diğer makineye taksam halledebilirmiyim ki?

olabilir..hotcpu isimli bir program var(donanım test programı)onunla test edebilirsiniz hdd yi..yada direkt cdden dos altında test eden program var onuda bulursanız(ismini hatırlamıyorum) onunla direkt başka makineye takmadan test edebilirsiniz hdd yi..Eğer hdd nizde arızalı değilse..ihtimaller cpu,anakart,,lakin tahminim hdd arızalı değil ise %95 sistem arızalıdır..bu testleri vaktiniz varsa yapın ..yoksa direkt sistem kurun bence.. sorun olmadan çalışırsa ne ala tekrar sorun olursa :( sorun bu sefer %95 donanım bu arada (aslında kaynağı çok olabilir ama az bir ihtimal de bıos).

pcman' Alıntı:
hocam ramlar da sorun yok. güvenli modda ve ms dos ta açıyorum ama işlem yapamıyorum donup kalıyor. açılışta cd rom u da görmüyor o da sağlam. hdd i başka bir hdd ile birlikte diğer makineye taksam halledebilirmiyim ki?

Sorununuz büyük bir ihtimalle windows'ta. Cd'sinden onararak bilgilerinizi kaybetmeden windows'u yenileyebilirsiniz. cd-romu görmüyor derken elinizdeki cd mi bozuk yoksa cd okuyucu mu bozuk? İkisi de değilse bios ayarlarında boot işleminin hdd,'den önce cd-rom olacak şekilde değiştirmelisiniz. cd-rom bozuksa flash diskten de windows kurabilirsiniz. Daha sonra windows onarın yada yeniden kurun. Harddiskinizde ciddi bir sorun varsa bilgilerinizi kurtarabilen bazı programlar var, google'dan aratın.

BBNET
Geri