Windows programlarını linux altında çalıştırabilirmiyim ?

Kodla Büyü

m17h41r

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar windows programlarını linux altında çalıştırmaya yarıyan bir program varmı acaba ? oyunları ve web tasarım programlarını linux altında çalıştırabileceğim bir program varsa komple linuxe geçmeyi düşünüyorum bilgisayarımda...

Evet wine işe yarıyor. Ama her programı açmıyor. Yinede işe yarar.

Aslında şu maclerdeki bir şey bulursak daha iyi. Bir tuşla windowsa geçebiliyorsun. Müthiş olay. Aynı anda iki işletim sistemi.

hocam linux konusunda şöyle düşünmek lazım. Eğer linux altında iş yapmak istiyorsanız emulasyon olayı üzerinde en az seviyede durmanız önerilir. Örneğin Windows Live Messenger kullanmak istiyorum demek yerine Amsn , kopete gibi aynı görevi yapan programı tercih etmeliniz. Dediğin olay en son düşünülecek şeydir. Çok elzem olmadıkça müdail programlar ile aynı işleri yapmanız mümkündür. nero vb yerine K3b kullanımı gibi .

m17h41r' Alıntı:
Arkadaşlar windows programlarını linux altında çalıştırmaya yarıyan bir program varmı acaba ? oyunları ve web tasarım programlarını linux altında çalıştırabileceğim bir program varsa komple linuxe geçmeyi düşünüyorum bilgisayarımda...

Nacizane önerim iki işletim sistemi ile devam etmeniz, ya da ( programlar için ) linux altında sanal pc ile ( virtualbox gibi) windowsu linux altında çalıştırmanız olabilir ;)

Geri