Windows server 2008 bilmek?

Kodla Büyü

cumalisav02

Aktif Üye
Tam olarak nedir. Ben windows 2008 server kullanmayı biliyor muyum?
Daha doğrusu "siz server biliyor musunuz?" Sorusu tam olarak neyi soruyor?

Bİldiğim kadarıyla windows Server 2008 ' normal win7'den çok farklı değil. Kodlaması Vista ile aynı

konfigrasyonu bilmektir kastedilen.
dhcp kurmak dns ayarlamak router yada firewall olarak kullanmak printserver yapmak gibi mesela?

@cumalisav02 hocam, "windows server 2008 bilmek" demek; uzak masaüstü hizmetleri, dhcp, dns, yazıcı sunucusu, sql sunucusu gibi istemciler için gerekli olan bir çok rol ve hizmeti doğru bir şekilde yapılandırmak anlamına gelir. windows server 2008 kurulu olan bir bilgisayarı açıp; word, excel gibi paket programlarını kullanmak, internette dolaşmak, sunucu işletim sistemini kullanmak ve bilmek anlamına gelmez.

cumhurtorun' Alıntı:
@cumalisav02 hocam, "windows server 2008 bilmek" demek; uzak masaüstü hizmetleri, dhcp, dns, yazıcı sunucusu, sql sunucusu gibi istemciler için gerekli olan bir çok rol ve hizmeti doğru bir şekilde yapılandırmak anlamına gelir. windows server 2008 kurulu olan bir bilgisayarı açıp; word, excel gibi paket programlarını kullanmak, internette dolaşmak, sunucu işletim sistemini kullanmak ve bilmek anlamına gelmez.

Hocam o kadarda değil ya. anladığım kadarıyla biraz biliyoruz. Teşekkürler.

Geri