windows sistem saati kendi kendine değişiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rzgr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

rzgr

Site Gezgini
arkadaşlar merhaba
forumda arattım ama bulamadım. önce idareci bilgisayarındaydı sorun sonra benim bilgisayarımda da olmaya başladı. saat ve tarih özelliklerinden "Bir internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitle" seçeneği işaretli olduğu halde ve şimdi güncelleştir ile saati güncelleştirdiğim halde gün içinde 4-5 saat sonra sistem saati 1 saat kadar geriye gidiyor.
işin içinden çıkamadım. önerilerinizi bekliyorum.

Eğer tüm ağa aynı ayarları uyguluyorsanız bu olabilir. Saat dilimini istanbul +2 yapın sorunun çözülmesi gerekir.
Eğer buna rahmen çözülmüyorsa ağda bulunan bir virüs olabilir. Eğer sistemler temizse gene aynı sorun var ise bilgisayarların BİOS pil ömrü bitmiştir.

sayın hocam idareci bilgisayarlarında kurumnet gibi ağ üzerinde çalışan programlar varsa bu proglardan kaynaklanıyordur.bu tür programların bir tane server dğerleri client tarzı kurulumu vardır.Bu programın servere hangi makinedeyse onun saati kabul edilir diğerlerininkide ona uyar.Sen ana makinanın saatini düzelt sorun gider

Konu başlığını dikkate alıp cevap yazan herkese teşekkürler.
turkishromeo' Alıntı:
sayın hocam idareci bilgisayarlarında kurumnet gibi ağ üzerinde çalışan programlar varsa bu proglardan kaynaklanıyordur.bu tür programların bir tane server dğerleri client tarzı kurulumu vardır.Bu programın servere hangi makinedeyse onun saati kabul edilir diğerlerininkide ona uyar.Sen ana makinanın saatini düzelt sorun gider
turkishromeo hocam şimdi baktım kurumnet sunucu bilgisayara. evet sorun onda, saati geri kalmış. sanırım kurumnet bilgisayarı eski olduğu için onun bios pilinde sıkıntı var. tekrar teşkkürler. :)

Geri