windows system32 hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

azime

Üye
arkdaşlar labımda bi problemim var, 18 tane bilgisayarım var, hepsinde depfrese kurulu ama yaklaşık bi haftadır "C:\WINDOWS\SYSTEM32\cmd.exe NTVDM CPU geçersiz bir yönergeyle karşılaştı" die hata mesajı alıyorum.. d ye virüs girmiş olabilr die düşündüm biçimlendirim hepsini.. ama işe yaramadı..
genellikle internete girildiğinde daha çok hata mesajı alıyorum:<
ne yapabilirim?

ntvdm 16-bit uygulamaları calıstırırken devreye girer. Cygwin ile aynı sorun yasanıyordu,cozum olarak ;

-ya 16-bit programların calısmasını engellersin : (yedek almayı unutma!!!) ntvdm.exe'yi sil, ya da registry'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW\cmdline kaydını sil.
-ya da install scriptini duzelt, windows'un 64k altı bilinmeyen tur programları 16bit saymak gibi bir salaklıgı var.

Alıntıdır...
http://www.chip.com.tr/forum/NTVDM-CPU- ... 31190.html

teşekkür ederim, ama ben bunları yaptığım halde sorun çözülmemişti :) yani başka bi çözüm yolu olamaz mı?

teşekkür ederim, ama ben bunları yaptığım halde sorun çözülmemişti :) yani başka bi çözüm yolu olamaz mı?

güncell

arkadaşlar bilgisi olan var mıdır aynı hata ile uğraşıyorum 2 gündür

girdap hocamın yazdığı çözüm
"
-ya 16-bit programların calısmasını engellersin : (yedek almayı unutma!!!) ntvdm.exe'yi sil, ya da registry'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW\cmdline kaydını sil.
-ya da install scriptini duzelt, windows'un 64k altı bilinmeyen tur programları 16bit saymak gibi bir salaklıgı var.

"

birinci yolu denedim ama wow ın icinde öyle bişey yok
2. seçenek nasıl yapılacak anlamadım

windows 7 bilgisayar açılıyor masaustunde durmadan bu hata devamlı cıkıyor

avast çözdü !

aynı problemi yaşayacak arkadaş olursa

Geri