windows xp açılırken çok bekliyor. sebep?

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bir bilgisayarımı açtığımda windows açılırken gelen logo ekranında uzun süre 2-3 dk. bekliyor. Ancak bu arada harddiski okumuyor.Daha sonra harddiski okumaya başlıyor ve bilgisayar sorun olmadan açılıyor.Format atmadan nasıl düzeltebilirim.Neden harddiski okumak için bekliyor.Bad sector ve virüs yok.

Eğer HDD IDE ise Master Slave ayarlarına bak. Muhtemelen HDD Slave olarak bağlanmıştır bunu Master yapın.

dervisahmet hocam format atmadan bu süreyi kısaltman pek mümkün değil. Ben önceden bootvis kullanıyordum. Açılış süresini kısaltıyordu. fakat makineyi kullandıkça program kurdukça bu süre zamanla artıyor. birde eskisi gibi format atmak bizi yormuyor. acronis le işler iyice kolaylaştı. kolay gelsin iyi çalışmalar

Hocam DVD-RW fişi çekip açılış süresini birde öyle bakın.
Birde hocam MBR virüsleri var bu virüsleri her yazılım silemiyor tek çözümü bu bölümü silip tekrar yüklemektir.

Hocam başlangıçta çalışan programlara bir bak derim. Orada gereksiz olanları kaldır(Başlat-çalıştır-msconifg). Bir de bu iş için yani açılışın daha hızlı olması için kullanılan programlar var onları deneyebilirsiz. (Örneğin JETXP)

okulda benzer sorunu olan bilgisayar vardı, açılırken baya bi bekliyor, açıldıktan sonra normal kullanılabiliyordu. Format attım sorun aynen devam etti, daha sonra sorunun kaynağını buldum. "onboard ethernet kartı" onu devre dışı bırakıp harici ethernet kartı taktım şimdi normal çalışıyor. siz de ethernet kartını devre dışı bırakmayı deneyin.

tşkler , çok gıcık bi durum ya. açılırken biraz okuyor harddiski sonra duruyor.Windowsun şu renkli kayan çubuğu takıla takıla geçiyor.bu arada belli belirsiz harddisk ışığı zaman zaman yanıyor.2-3 dk. Sonra birden okumaya başlıyor ve bilgisayar açılıyor.

hasari hocam bölümü sil demekle c yi sil mi diyorsun.

dervisahmet' Alıntı:
tşkler , çok gıcık bi durum ya. açılırken biraz okuyor harddiski sonra duruyor.Windowsun şu renkli kayan çubuğu takıla takıla geçiyor.bu arada belli belirsiz harddisk ışığı zaman zaman yanıyor.2-3 dk. Sonra birden okumaya başlıyor ve bilgisayar açılıyor.

hasari hocam bölümü sil demekle c yi sil mi diyorsun.
Sadece C: değil tüm bölümleri silip yeniden bölüm oluşturmalısın ozaman bu virüsten kurtuluyorsun. Xp büyük oranda yavaşlatan bu virüsler.

microsoft windows daki hataları gideren bir cd yayınlamıştı 600 mb falan boyutu.geçenlerde ayağıma dolanıyodu şimdi yok.Linkini bilen var mı?

Kardeş öyle bir onarımın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Sistem üzerine yeni kurulum yapabilirsin buda pek tavsi ettiğim birşey değildir.

dervisahmet' Alıntı:
Ultimate Boot CD mbr onarımı yapıyormuş.Denemeye değermi hasari hocam.
Onarım yapsada burdaki zararlılardan kurtaracağını sanmam. Genede denemekten zarar gelmez. Tabi iişletim sisteminin yavaş açılması bu nedenden de olmayabilir bu sadece bir olasılık.

Geri