Windows XP ile ilgili yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oyes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

oyes

Üye
Arkadaşlar SATA disk e sahip yeni bir pc aldım. Ancak sıkıntı şu, win 98 cd si ile format atmak için bilgisayarı açtığımda OEMCD001 hatası veriyor ve de hali ile partitionları formatlamama (FAT 32 Ye çevirmek için) da izin vermiyor. Bilgisayarı kurarken XP bana sadece NTFS ile biçimlendirme hakkı tanıyor aynı zamanda bilgisayarda disket sürücü yok, bu nedenle bilgisayarda sorun yaşadığımda bilgisayarı kurmak için daima FDISK yapmam lazım ve de hali ile C ve D'de ne kadar bilgi varsa her defasında hepsini silmem gerekiyor. Sizlere bir kaç tane sorum olacak.

1-) XP cd si eski bilgisayarımda olduğu gibi kurulum sırasında FAT ile biçimlendirmeme neden izin vermiyor ?
2-) Eğer sistemimden dolayı NTFS ile biçimlendirmem gerekiyorsa kurulumdan sonra FAT 32'ye çevirme imkanım var mı ?
3-) Win98 CD si ile eski bilgisayarımda format atabiliyordum bu OEMCD001 hatası ne oluyor ve de ben bu bilgisayara sıkıntıya düştüğümde başka hangi yol ile format atabilirim ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

harddiski başka bilgisayarda slave olarak takıp windows üzerinden formatlayabilirsin.
kolay gelsin

1-) HDD'yi başka bir bilgisayarda XP altında Fat olarak biçimlendirmen yada Fdisk atman gerekir.
Daha sonrasında sıkıntı olmadan (Bi daha Fdisk atmana gerek kalmadan istediğin biçimde(Fat/NTFS) formatlayabilirsin.

2-) Windows altında Fat32 NTFS 'ye çevirilir fakat NTFS Fat32'ye çevirilemez.
Bunu ancak Partition Magic veya benzeri bir programla yapabilirsin.

3-) O hatayı büyük ihtimalle 98 boot dosyalarının HDD'ne erişemediği için veriyordur.(Sata yada NTFS olmasından dolayı) bunuda SP3+Sata destekli bir XP cdsi ile halledebilirsin

Hiren's BootCD 10.0 BootCD bul veya 185 mb olan dosyayı indirip içindeki iso uzantılı dosyayı bootcd olarak cd ye yazdır. Win98 falan filan cd uğraşıpta kafanı boşuna yorma. Bu cd ile yapamayacağın işlem yok hatta bu cd ile windows98 küçük bir xp gibi işletim sistemine bile sahip oluyorsun. Cd içeriği ile ilgili geniş bilgiyi internetten buılabilirsin ve indirebilirsin. Bu cdyi bootyi takıp bilgisayarını aç istediğin formatta hatta linux için bile format hazırlayabilirsin, internete girip zörf bile yap, birazdaha kullanırsan işetim sistemi bile kurma ihtiyacı duymayabilirsin. Her derde çare, hastalara şifa, dertlilere deva, bir cd....
Hiren's BootCD 10.0

Geri