Arkadaşlar SATA disk e sahip yeni bir pc aldım. Ancak sıkıntı şu, win 98 cd si ile format atmak için bilgisayarı açtığımda OEMCD001 hatası veriyor ve de hali ile partitionları formatlamama (FAT 32 Ye çevirmek için) da izin vermiyor. Bilgisayarı kurarken XP bana sadece NTFS ile biçimlendirme hakkı tanıyor aynı zamanda bilgisayarda disket sürücü yok, bu nedenle bilgisayarda sorun yaşadığımda bilgisayarı kurmak için daima FDISK yapmam lazım ve de hali ile C ve D'de ne kadar bilgi varsa her defasında hepsini silmem gerekiyor. Sizlere bir kaç tane sorum olacak.
1-) XP cd si eski bilgisayarımda olduğu gibi kurulum sırasında FAT ile biçimlendirmeme neden izin vermiyor ?
2-) Eğer sistemimden dolayı NTFS ile biçimlendirmem gerekiyorsa kurulumdan sonra FAT 32'ye çevirme imkanım var mı ?
3-) Win98 CD si ile eski bilgisayarımda format atabiliyordum bu OEMCD001 hatası ne oluyor ve de ben bu bilgisayara sıkıntıya düştüğümde başka hangi yol ile format atabilirim ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
1-) XP cd si eski bilgisayarımda olduğu gibi kurulum sırasında FAT ile biçimlendirmeme neden izin vermiyor ?
2-) Eğer sistemimden dolayı NTFS ile biçimlendirmem gerekiyorsa kurulumdan sonra FAT 32'ye çevirme imkanım var mı ?
3-) Win98 CD si ile eski bilgisayarımda format atabiliyordum bu OEMCD001 hatası ne oluyor ve de ben bu bilgisayara sıkıntıya düştüğümde başka hangi yol ile format atabilirim ?
Yardımcı olursanız sevinirim.