windows xp yazısından sonra gelen mavi ekran??

Kodla Büyü

nurhayat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar sınıflardaki pc lerden biri, çalışırken öğrencilerin fişini çekmesi sonucu arızalanmış..bilgisayar windows xp yazısı gelene kadar açılıyor ardından mavi ekran hatası veriyor.hata şu şekilde:

UNMOUNTABLE_BOOT_VALUME
STOP: 0X000000ED

YARDIM EDEBİLECEK OLAN VAR MI?

Donanımsal bir sorunun yok ise:
sistem boot aşamasında hata vermiş. Bu hatayı format attıktan sonra bile alıyorsan bad sectör olabilir. format atmadan sağlam iken çıkmış ise onarmayı dene
SP2 li bir xp cdsinden başlat onarma için r ye bas. dos ekranında sistem seçimi yapacaksın 1:c:windos tarzı birşey çıkacak 1 yazıp entere bas dos komut satırında
chkdsk c: /p/r yap(disk onarma) sonra fixboot c: yap yeniden başlat sorun çözülmezse aynı adımları tekrarlayıp son adımdan sonra fixmbr komutunu da yap. yine düzelmezse format at. formatttan sonra aynı hata çıkarsa bir harddisk tarama programı ile (hirenboot cdlerinde mevcut) tarat. Bad sector bulursa hddyi başka bir bilgisayara takıp low level format(işletim sisteminden çalıştırılan basıt programlar) ya da va (aynı bilgisayarda boot ederek çalışan max-blast) deneyebilirsin.

hocam açılış dosyaları zarar görmüş olabilir. güvenli modda açmayı bir deneyin. olmassa hdd başka bilgisayara takıp bir chkdsk yapın

güvenli modda açmayı denedim olmadı..format atamıyorum ki hocam:( açılışta biosa girip cd den başlat ı seçiyorum..ama ekrana sol üst köşeye - (tire) işareti geliyor ve öyle kalıyor..hdd yi söküp başka bir bilgisayarda mı denesem acaba?

nurhayat' Alıntı:
güvenli modda açmayı denedim olmadı..format atamıyorum ki hocam:( açılışta biosa girip cd den başlat ı seçiyorum..ama ekrana sol üst köşeye - (tire) işareti geliyor ve öyle kalıyor..hdd yi söküp başka bir bilgisayarda mı denesem acaba?
başka bir bilgisayara tak eger o bilgisayar onu ikici bir hdd olarak görüyor ve acılıyorsa sıkıntı yok
proplemli hdd üzerine sağtık özelliklerden gerekli düzeltmeleri yapmayı deneyin.
birde sundan emşn olalım. aynı bilgisayarda elinizde başka varsa onun hdd söküp problem yaratan bilgisayara takın. bir bakalım belkide bilgisayarda problem var

arkadaşlar hepinize teşekkürler..hiç içimden gelmemesine rağmen elimden geleni yapıcam :(

Geri