Windows Xp yazısından sonra resetleniyor

Kodla Büyü

prentice

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayarımı açmaya çalıştığüımda Windows Xp yazısı geliyor tam açıldı sanarken bilgisayar yeniden başlıyor. Ramları ve harddiski söküp taktım yeniden ama sorun devam ediyor. Sorun ne olabilir ?

bilgisayar açılırken bios a girin ve cpu nun sıcaklığını kontrol edin. eğer 70 dereceyi aşıyorsa soğutma işleimde sorun var demektir.

CPU sıcaklığı 44 derece olarak gözüküyor Başka ram takmak da çözüm olmadı

öncelikle güvenli mod da çalıtırmayı deneyin. çalışıyorsa sistem geri yükleme yapın. yine olmuyorsa pardus veya benzeri linux türü işletim sistemlerinin çalışan cd leriden açın. açıyorsa donanım olarak sorun yok demektir, işletim sistemi sorunudur. bunu da halletmemin en kolay yolu format :idea:

Kardeş senin sorunun tamamen XP hatası. Yani yeniden yüklemelisin. RAM da hata olsa hiç açmaz. CPU sıcaklığında gayet normal. Donanımsal bir hatan yok. Tamamen yazlılım. XP yi yeniden yükle. Eğer yeni yüklediysen başk bir CD'den yükle

Pc status - Pc healt gibi bölümlerden izlenir her biosta olmaya bilir. yazılımlarlada izlenebilir. Yazılımlar için Bkz. Google

hocam genelde sık karşılaşılan bir durum.bende de olduğunda ilk düşündüğüm şey görüntü ayarları.grafik kartı veya onunla ilgili bir sorun var.
öncelikle açılışta f8 ile girip vga modunda açın bilgisayarı.eğer açabiliyorsanız.bu durumda görüntü ayarlarınızekran kartı veya monitörün çok üzeriinde ayarlandığı için olmuş olabilir.ayrıca eğer bilgisayarı başka bir ekrana takıp denemiş iseniz yine aynı sorunu verebilir.
diğer bir olası sorun ihtimali ise power supply de oluşacak bir hata nedeni ile sistem açılıpta ekran kartı fazla güç çekmeye başladığında güç kaynağı bunu karşılayamıyor. bu sebeple sistem açlamıyor olabilir.bu dediklerimi bir deneyin hocam ona göre başka çözüm yolları bakalım.
Not:vga modunda açılıyorsa görüntü ayarlarınızı düzenleyip bilgisayarı daha sonra yeniden başlatın.vga modunda açılırsa yine ekran kartı sürücüsünü silip yeniden yükleyin.sisteminiz sağlam tahminimce sadece görüntüleme problemi

Geri