windows7 yüklerken bilgisayar açılmaz oldu

Kodla Büyü

omerkaraca

Aktif Üye
asus laptopa windows7 ile format attım dosyalar yüklendikten sonra bilgisayar kapandı açıldı . Daha doğrusu açılmadı asus yazısı çıkıyor takılı kalıyor biosada girmiyor . Bu hard diski nasıl tekrar formatlarım ? laptoların harddisklerini masaüstü bilgisayara bağlayabilirmiz? vs vs çözüm?

Geçenlerde bir arkadaşım laptopun HDD söküp harici HDD (2.5'') takıp ordan formatladığını söylemişti. Ben hiç denemedim siz belki denersiniz. :)

omerkaraca' Alıntı:
asus laptopa windows7 ile format attım dosyalar yüklendikten sonra bilgisayar kapandı açıldı . Daha doğrusu açılmadı asus yazısı çıkıyor takılı kalıyor biosada girmiyor . Bu hard diski nasıl tekrar formatlarım ? laptoların harddisklerini masaüstü bilgisayara bağlayabilirmiz? vs vs çözüm?

Hocam HDD den şüpheleniyorsanız HDD yi söküp deneyiniz,gerçekten hdd arızası varsa biosa girmeyebilir.postta takılı kalabilir.HDD yi söküp biosa girmeyi deneyiniz

.Eğer 2.5 diskiniz SATA ise SATA portu olan herhengi bir anakartta direk bağlayıp işlem yapabilirsiniz.Eğer 2.5 IDE ise IDE to USB converter ile kullanabilirsiniz

Bende de asus notebook var, aynı sorun geçen hafta başıma geldi. Windows7 yüklerken resetledi ve bir daha açılmadı, aynı senin dediğin gibi asus yazısında kalıyor biosa girmiyordu. Panikledim, bios gitti zannettim. Daha sonra arka kapağı açarak HDD yi söktüm başka bilgisayara takarak tüm bölümleri silip formatladım ve tekrar win7 kurdum. Çocuklar gibi mutlu oldum :] Garanti biteli 5 ay oldu çünkü...

star' Alıntı:
hiren boot cd işinizi görecektir.

Hiçbir bootable cd'yi çalıştırmıyor. HDD'yi başka bilgisayara takıp fomatlamaktan başka çözüm yok. Zaten HDD'nin MBR bölümü bozulduğu için oluyor.

Aman asus laptoplara windows 7 yüklemek isteyenler yada yüklemeye kalkanlar sakin aklindan bile gecirmesin , bu hata asus laptoplara özel %90 laptopunuz birdaha acilmaycaktir DIKKAT
Cözüm:
Öncelikle laptopunuzu acip HDD ini cikarin ve tekrar boot edin boot sirasinda F2 ye basip biosa a girin , eger biosa girdiyse yüksek olasilikla HDD'nin MBR bölümü bozulmustur , biosa girebildigimize göre sirada bir live cd den boot edip sistemi acmak var ,(henüz HDD i takmadik) Live Cd mizi takalim ve laptopu restart edelim, tam Cd yi gördügünde (bir tusa basin.... dan sonra) , hdd i takin , sonrasinda sag tiklayip C bölümünü bicimlendir deyin ve formatin bitmesini bekleyin , eger C , D gibi bölümleriniz varsa D bölümünüzdeki hicbir veriyi kaybetmeyeceksiniz (bizzat tarafimdan uygulanmistir) , ben formatin hemen sonrasinda Acronis boot cd ile boot edip D de blunan yedegimi geri aldim.

slam arkadaşlar...benim 6 aylık laptopumda anı sorun ortaya çıktı devamlı asus yazısı çıkıyo tekar tekrar..harddiski söküp biçimlendirdim ama tekrar takıp cd den format atmaya kalktığımda anı hatayı verdi 2 gündür uğraşıyorum ne yapmalıyım lütfen ardım acil...msn bırakıyorum eftal33@hotmail.com

Geri