Windows7'de Yazıcı Sorunu

Kodla Büyü

F5fresh

Aktif Üye
Arkadaşlar şöyle bir sorunum var:
İdare bilgisayarında windows xp sp3 yüklü.Memur bilgisayarında windows7 yüklü.İdare bilgisayarında yüklü olan yazıcıyı paylaştıramıyorum.Ağda yazıcıyı görüyor.Bilgisayarı da görüyor.Ama yazıcının dosyaları uygunsuzluk var.
Ne yapmam gerek?

Hocam aynı sorun bende de var sınıfta 18 bilgisayar var. 18. ye bağlı yazıcı tüm bilgisayarlardan paylaşımda tanıyor. Hepsinden çıktı alınıyor. Labdaki bilgisayarlar XP bu arada. Fakat benim öğretmen bilgisayarımda ağda görüyor ama bağlanmıyor, hata veriyor. Çok uğraştım forumlarda felan sorun yazmış herkes ama çözümler pek az hepsini denedim olmadı. Benim bilg. Win 7 yüklü. Muhtemelen Win 7 şifre felan istiyor ağdaki bağlanma sırasında ama anlamadım gitti. Ama NEtSupport ile hepsine bağlanıp ağı kontrol altına alabiliyorum. Valla çözüm olursa benimde işime yarar... :?:

yazıcının bağlı olduğu bilgisayara sabit ip ver.daha sonra yazıcı ekleden ağa bağlı yazıcı seçeneğinden tcp ip kullanarak eklemeyi seç sonra \\ip.ad.res.i ni ekle(yazıcının bağlı olduğu pc nin ipi) ileri ileri ileri...o kadar.

Teşekkürler ayhanozmen öğretmenim.Windows7 yüklü bilgisayara yazıcının win7 sürümünü kurdum.Sorun halloldu.cingozcemal öğretmenim yardımcı olamayacağım ama benim yolu da bir deneyin bakalım.Ne olacak?

Geri