BB.Net'e girdikten sonra benim bilgisayarıma da bulaştı.
windowsdiagnostic sahte bir program arayüzü gösterip, programı satın almanızı sağlayamaya çalışıyor. Bunun için de masaüstündeki ve sabit diskteki bazı dosyaları gizli hale getiriyor ki kullanıcı veri kaybı yaşadığını düşünsün. Ayrıca da sanki sabit diskte ya da RAM'de hata varmış gibi gösteriyor. Ayrıca da gereksiz pencere vesaire açılmasına neden oluyor.
Çözüm:
Bilgisayarı yeniden başlatıp, Güvenli Kip'te çalıştırın. Böylece trojan çalışmayacaktır. Klasör seçeneklerinden Gizli dosyaları ve klasörleri göster seçeneğinin seçili ve Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneği seçilmemiş hale getirin. Böylece masaüstündeki ve sabit diskteki gizlenmiş dosya/klasörleri görebileceksiniz (silik olarak görünürler), bunları seçip, Özellikler'den Gizli seçeneğini pasif hale getirin.
Şimdi Başlat/Çalıştır dedikten sonra msconfig yapıp, çalıştır deyin. Başlangıç sekmesinde açılışta çalışan programları listeletin. Bende gGloYwwdPUr.exe ve 26532167.exe adlarında iki program görünüyordu, onların işaretini kaldırıp, başlangıçta çalışmamasını sağladım. Program Files klasöründen bu programlara ait dosyaları bulup, silin. Ayrıca MCafee ile başlayan bir sahte klasör var onu da silin. Başlat menüsünden de windowsdiagnostic ve mcafee programına ait kısayolları silin. Internet Explorer'da Araçlar/İnternet Seçenkelerine girip, Programlar sekmesinten Eklentiler'e girin ve size yabancı gelen eklentileri pasifleştirin.
Hepsi bu, ben bunları yaptığımda bir sorun kalmadı. Bilgisayarı yeniden başlatın.