winwows logosunda kalıyor

Kodla Büyü

mustafa431

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar emektar bir laptopum vardı...normal çalışma esnasında birden kapandı tekrar açtım açıldı fakat yine kapandı... sonrasında da bir daha açamadım...windows logosuna kadar geliyor orda kalıyor bir müddet sonra yine hata verip kapanıyor...yazılımsal zannettim ilk önce ama değilmiş...yeni windows yükleyeyim dedim yüklemenin bi aşamasında kalıyor...cd on yüklemeli deneyeyim dedim o da olmadı maalesef...biostan baktım hard disk gözüküyor. ramler çalışıyor....sizce sorun nerde...ben anakart diye düşündüm. birde yakın zamanda kapağının bir kısmı kırılmıştı içi gözüküyordu... anakart kısa devre mi yapmıştır sizce tozdan ....?cevaplarsanız sevinirim...eski diyip atamıyorum çünki çok güzel sesi vardı ve kullanışlı idi...

bence içinin açılıp güzel bi temizlik ve bakımdan geçmesi gerekiyor. ona rağmen düzelmezse çipset arızası olabilir.

ohen' Alıntı:
bence içinin açılıp güzel bi temizlik ve bakımdan geçmesi gerekiyor. ona rağmen düzelmezse çipset arızası olabilir.
siz deyince dayanamayıp yaptım...klavyesi sökmesi ve takması çok zorlasada içini açtım temiz sayılırdı içi...sonuç değişmedi aynı..

btr23' Alıntı:
Hocam baska bir Windows cdsi deneyin ( win7 kullanıyorsanız eğer )
denedim hocam birden fazlası ile denedim.....kurulum aşamasına geliyor fakat şimdi yükle dedikten sonra takılıp kalıyor....aynısı onarmada da oluyor fare sembolu bile geliyor....sonuç değişmiyor...bir donanım bozulmuş onu nasıl bulacam bilemiyorum...

1) Şarj kablosunu çekip bataryayı çıkarıp tekrar takın.
2) Büyük ihtimalle harddiskte sorun vardır. 2.el bir tane alıp tak, yeniden kurulum yap.

ahmet27' Alıntı:
1) Şarj kablosunu çekip bataryayı çıkarıp tekrar takın.
2) Büyük ihtimalle harddiskte sorun vardır. 2.el bir tane alıp tak, yeniden kurulum yap.
1)şarjı çıkarıp tekrar takıp, şarssız da denedim ondan değil yani
2)dediğinizi düşündüm ama biosta gözüküyor.....cdden çalıştırılabilir işletim sistemi ile denedim oda olmadı....

olabilir. Hdd'nin biosta görülmesi, arızasız olduğunu göstermez. Başka bir laptopun notebookunu takın açılırsa kanıtlanır.
3) Yada hiren boot cd ile hardiski güzelce silip biçimlendirin.

ahmet27' Alıntı:
olabilir. Hdd'nin biosta görülmesi, arızasız olduğunu göstermez. Başka bir laptopun notebookunu takın açılırsa kanıtlanır.
3) Yada hiren boot cd ile hardiski güzelce silip biçimlendirin.
sanki dediğiniz doğru gibi bir tane hard diskle deneyeceğiz artık teşekkürler... ilginize teşekkürler arkadaşlar.....

mustafa431' Alıntı:
ohen' Alıntı:
siz deyince dayanamayıp yaptım...klavyesi sökmesi ve takması çok zorlasada içini açtım temiz sayılırdı içi...sonuç değişmedi aynı..
hocam sana son seçeneğini söyleyim. oldu ya düzelmedi, harddisk sağlam çıktı. o zaman son olarak. aç anakartın çipsetini fön makinesiyle sımsıcak olana kadar ısıt. o zaman çalıştığını göreceksin eğer çip arızasıysa.

Geri