Winxp de Yine Bir Sorunum var.?

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Windows xp de
Bildiğimiz üzere iki tür başlat menüsü var biri klasik(alttaki),
thumb_KlasikBaslatMen__s__.jpg

birde normal(alttaki),
thumb_XpBaslatMen__s__.jpg

Bunlar arasında geçiş yaptıktan sonra kurstaki pc lerde(kurstaki bilgisayarda deepfreeze yüklü)şu resimde(alttaki),
thumb_XpTarz__Masa__st______eleri.JPG

İnternet explorer simgesini masaüstüne ekleyemiyorum..(resimdede gördüğünüz gibi internet explrer listede yok)..benim evdeki bilgisayarda da deepfreeze yok ve durum aynı..
Bunun Bir ayarı var ama nereden?? :) :roll:
Yardımlarınızı bekliyorum..
Şİmdiden Teşekkürler.

Hocam illa masaüstünde İnternet Explorer Simgesi istiyorsan:
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
Burayı bul iexplore.exe nin üstünde sağ tuş yap Gönder-->Masaüstü (Kısayol oluştur)
İlla İnternet Explorer yazsın istiyorsan kısayolun üstünde sağ tuş yap Ad değiştir ve istediğin adı yaz.

Fazla da kafana takma herşeyin bir ikinci yolu vardır :D

Windows+R tuş bileşimi= ÇAlıştır
iexplore yaz internet explorer çalışır.
Denemesi bedava :D

skipper_forum' Alıntı:
Hocam illa masaüstünde İnternet Explorer Simgesi istiyorsan:
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
Burayı bul iexplore.exe nin üstünde sağ tuş yap Gönder-->Masaüstü (Kısayol oluştur)
İlla İnternet Explorer yazsın istiyorsan kısayolun üstünde sağ tuş yap Ad değiştir ve istediğin adı yaz.

Fazla da kafana takma herşeyin bir ikinci yolu vardır :D

Windows+R tuş bileşimi= ÇAlıştır
iexplore yaz internet explorer çalışır.
Denemesi bedava :D
hocam dedikleriniz doğru da ben böyle istemiyorum ama :( :roll:

Kısayol oluşturmak mümkün ama kısayola sağ tıkla özelliklerine girdiğinde kısayol özellikleri çıkıyor. İnternet özellikleri çıkmıyor.
xp yi kurdukları cd ile alakalı bir durum bu.
xp sp2 ve xp sp3 iki adet cd var elimde
sp2 li olanını kurduğum zaman resimde de gösterdiğin gibi interneti masaüstünde gösterme olayı çıkmıyor. (Zaten şimdiye kadar hiç internete masaüstünden girmedim. Hızlı başlattan girerim hep. internet özelliklerini girmek için ise ya başlattaki internet simgesine sağ tıklarım ya da internet exploreri açtıktan sonra araçlardan)
sp3 olanında ise çıkıyor.
Bu durum sp2 ya da sp3 olmasından mı kaynaklanıyor, yoksa xp yi modifiye eden kişilerden mi kaynaklanıyor orasını bilmiyorum ama sizin sorununuzun kesinlikle xp kurulumu ile ilgili olduğunu söyleyebilirim.

Bu zamana kadar ilgilenen arkadaşlara Teşekkür ederim :roll: fakat bu benim konularıma niye kimse bakmıyo ya :oops: :( kırılıyorum ama :D

bizi "kimse"den saymıyor musun? ben de kırıldım :)
Sorunun doğru cevabı verilmişse o konuya artık kimse yazmaz hocam. Gerek var mı sizce?

mystreous' Alıntı:
Sorunun doğru cevabı verilmişse o konuya artık kimse yazmaz hocam. Gerek var mı sizce?

Henüz doğru cevabın verilip verilmediği konusunda tereddütlerim var !

mystreous' Alıntı:
Hocam TEşekkür ettim cevaplarınıza :) ama cevaplarınız sorunumu çözmedi ise ne yapmam lazımdı sizce :D :)
ben birdaha yazmayı uygun gördüm ve yazdım hepsi bu.İlgilenenlere tekrar teşekkürler. :roll:
Reg dosyasını paylaşan arkadaşa da Teşekkürler..bir deneyeyim sonucunu yazarım Allah izin verirse.

Geri