WinXP x86 mı yoksa Win7 x64 mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mnv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mnv

Aktif Üye
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım; Amd X4 işlemci ve 4GB ram var. Bu durumda WinXP x86 mı yoksa Win7 x64 mü tercih etmeliyim, neden?

32 bit OS'lar 4GB desteklemiyor ama Win7 x64 kurduğum zaman OS tarafında kullanılacak ram miktarında da bir artış olacak. Bu yüzden sadece bunun için 64 bit seçmeyi mantıklı bulmuyorum.
Ayrıca 64 bit şu anda 32 bit kadar yaygın olmadığından, programlarla yaşanabilecek sorunlar olur diye de 64 bit seçmek istemiyorum.
Fakat bir işlemcinin 32 bit desteğiyle çalışması ile 64 bit desteği ile çalışması arasındaki farkı net olarak bilemediğimden ötürü sağlıklı seçim yapamıyorum.

Bu konudaki bilgilerinizi, görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Bilgisayarda günlük rutin uygulamalar için kullanacaksan 64 bit kurmana gerek yok. Nedeni;
1-Kuracağın uygulamaların çoğu 32 bit olacağı için 64 bit desteği işine yaramayacak, 64 bit program ve ilaç bulmak zor oluyor.
2-Ram 4BGB olsada çoğu zaman 1-2 GB arası ram kullanacaksın.

hocam işlemcinin 32 veya 64 bit çalışması son kullanıcılar açısından çok bir fark yaratmıyor. bence 64 bit kurmanız faydanıza olabilir. çoğu 32 bit uygulama 64 bit işletim sistemi içinde zaten çalışıyor. ancak 32 bit işletim sistemleri 64 bit uygulamalarını çalıştırmıyor. bu konuda bir sıkıntınız olcağını sanmıyorum.

win7 nin 64 bit yada 32 bit olmasını sizin farkedeceğiniz kadar bir hız farkı sağlamayacaktır. bunu düşünerek kendinize uygun bir sürüm seçebilirsiniz

ben 64 bit kullanıyorum ama sıkıntılarım çok bir çok program sorun çıkarıyor şimdilik size 32 biti önericem
hatta ben bile orjinal 64 bitimi kaldırıp 32 biti kurmayı düşünüyorum ama nedense kıyamıyorum :mrgreen:

Arkadaşlar genelde 3.parti yazılımlarının çok yaygın olmammasından dolayı 32 Bit kurmanı tavsiye etmiş. Ama ben buna katılmıyorum. Biz bu işletim sistemini sadece 3. parti yazılımları için kurmuyoruz. Çalışma hızı olarakta düşünmeliyiz. Unutmayın kurduğunuz işletim sistemi 64 Bit bu sebeple sadece işletim sistemi için olsa hahi 64 Bit kurmalısınız. 32 Bit işletim sistemini vereceği performans ile 64 Bit işletim sisteminin performansı aynı olurmu tabiki 64 Bit işletim sistemi daha hızlı daha performanlı çalışacaktır. Zaten tüm program üreticileri programlarını 64 Bit olarak üretmeye başladı.
Şahsen ben win 7 çıkar çıkmaz sürekli 64 Bit kullandım. İşlemcim bunu desteliyor neden ben işlemcinin tüm performansından faydalanmayayım. Haaa RAM düşük olanlar 32 Bit kurabilirler ama günümüzde 2GB RAM altında PC kalmadı nerdeyse.
Birde şöyle düşünmek lazım 64 Bit hiç kimse kullanmasa yazılım üreticileri 64 Bitlik yazılımlar üretirlermi hayır üretmezler ama her geçen gün 64 Bit kullanıcıları artığı için yazılım üretcileride yazılımlarını 64 Bit uyumlu olarak üretmeye başladılar.

Son sözüm 64 Bit kur canım kardeşim. :)

Geri