Wireless Access Point Önerisi

Kodla Büyü

skipper_forum

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulun koridor uzunluğu yaklaşık 65 m. eni 22 m. (her kat 1430 m^2)Her katta 8 sınıf var. Okul 4 katlı. Sizce nasıl bir access point sistemi?
Benim aklımda her kata TP-LINK ROUTER TL-WR941ND 300Mbps var
TP-LINK_TL-WR941ND_ROUTER.jpg

Nedir fikirleriniz arkadaşlar.
Her kata çok mu az mı? Benim işimi ne çözer? Bu işi kendim yapmak istiyorum.
Teknik servisçileri babalandırmak istemiyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Önemli Not:Bilgisayarlara aşağıda görülen ZYXEL G-202 54 Mbps Wi-Fi USB STICK takılı olacak. (Bunların değişmesi mümkün değil. Okulun eski müdürü tarafından alınmış.)
13425691e0_ZYXEL_G202_2.jpg

hocam ben katlarda tplink 5110g kullandım, kare şeklinde hol ve çevresinde 6sınıfta iyi çekiyor, alt kattada 2diş kesintisiz bir şekilde çalışıyor ama senin koridor oldukça uzun. kullanmanız gereken usb alıcı hakkında bilgim yok ama antensiz olduğundan sinyali iyi alamayabilir köşedeki sınıflarda problem olmaması için 2 şer tane access point koymak gerekebilir, daha önce bu büyüklükte bir okulda kuran arkadaşlar vardır mutlaka, kolay gelsin.

hocam bende okula kurmayı planlıyorum. Okulun dışından bir sistem düşündük ama okulun bahçesinden geçen yüksek gerilim hattı korkutuyor o yüzden okulun içinden access pointlerle düşünüyoruz ancak sizin kadar olmasa da büyük bir binamız var galiba tek access point kurtarmaz o yüzden iki aceess pointle iş oluyor galiba.
Ancak bilen varsa bir soru sormak istiyorum : access pointle router arasındaki fark nedir?

Geri