Word de İçerik Değiştirmeyi Engelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ftmare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ftmare

Aktif Üye
Arkadaşlar excel yaptığımız sayfayı koru veya çalışma kitabını koru gibi bir özellik wordde de var mıdır? Varsa nasıl yapacağız, biraz araştırdım ama istediğimi bulamadım. Yarın uygulama sınavı yapacağım, öğrenci bilgisayarlarında bir word belgesi olacak ve bunun aynısını yapacaklar. Yaparken de orjinal belge üzerinde hiçbir değişiklik yapamasınlar istiyorum. Diğer sınıflar da aynı belgeyi kullanacak çünkü. Varsa bilen bir arkadaş yardımlarınızı bekliyorum.

Eslivya' Alıntı:
Hocam örnek word belgesini pdf'ye çevirmeniz işinize yarar mı?

Hocam biraz garip gelebilir ama adım gibi eminim pdf yi gördüklerinde içinde yazılanlara bakmadan ilk tepkileri "Öğretmenim biz bunu işlemedik" şeklinde olacaktır. Ama son çare o kaldı artık.

Sayın hocam arkadaşında dediği gibi pdf kullanabilirsin. Yada sana tavsiyem yazıcıdan bir çıktı al bilgisayar sayısı kadar, sınavdan sonrada geri topla.

Senin dediğin özelliğe yakın BİÇİMLENDİRMEYİ KISITLA özelliği var. http://www.bilgisayarbilisim.net/6-...pmayi-dusunen-var-mi-t122616-15.html#p1340179 bu başlıktaki benim gönderdiğim bir sınav örneği var. Biçimlendirmeyi kısıtla özelliğinii kullandım. Sadece izin verdiğim bölümlere yazı yazabiliyorlar.

Tüm belgeyi kısıtladığım bir örnek gönderiyorum incelerseniz dediğiniz bu mu?

Ekli dosyalar

• rnek.rar
    rnek.rar
    289.3 KB · Görüntüleme: 123
gözden geçir kısmında düzenlemeyi kısıtla seçeneği var mı? bi oraya bakıver onun gibi bir seçenek olmalı

spiegel' Alıntı:
Sayın hocam arkadaşında dediği gibi pdf kullanabilirsin. Yada sana tavsiyem yazıcıdan bir çıktı al bilgisayar sayısı kadar, sınavdan sonrada geri topla.

Senin dediğin özelliğe yakın BİÇİMLENDİRMEYİ KISITLA özelliği var. http://www.bilgisayarbilisim.net/6-...pmayi-dusunen-var-mi-t122616-15.html#p1340179 bu başlıktaki benim gönderdiğim bir sınav örneği var. Biçimlendirmeyi kısıtla özelliğinii kullandım. Sadece izin verdiğim bölümlere yazı yazabiliyorlar.

Evet hocam tam olarak bu. Hiçbir şey yapamasınlar istiyorum. Biçimlendirmeyi kısıtla özelliğini bende buldum, ama sanırım gözden kaçırdığım bir şey olmuş. Nasıl yaptığınızı açıklar mısınız hocam? Bu arada Word 2007 sürümü

ftmare' Alıntı:
spiegel' Alıntı:

Evet hocam tam olarak bu. Hiçbir şey yapamasınlar istiyorum. Biçimlendirmeyi kısıtla özelliğini bende buldum, ama sanırım gözden kaçırdığım bir şey olmuş. Nasıl yaptığınızı açıklar mısınız hocam? Bu arada Word 2007 sürümü

Hocam 2010 kullanıyorum aynıdır herhalde. Diğer arkadaşların dedikleri ile aynı yöntemden bahsediyoruz galiba. Ben bir ekran görüntüsü atıyorum

Ekli dosyalar

• kisitlama.jpg
    kisitlama.jpg
    128.1 KB · Görüntüleme: 2,357
Geri