word yazı rengi değiştirme..

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar elimde 300 sayfalık bir yazı var ve daha önce siyah renkte yazılmış kimi başlıkların altı çizili şekilde olan bir yazı var ben toplu bir şekilde bu başlıklar ve bunun gibi kısımların rengini başka bir renge nasıl çevirebilirim...ctrl tuşu ile seçmek veya biçim boyacısı ile tek tek uğraşmayıp varmı böle kısa bir yol word 2010 da..teşekürler...

ctrl+a ile tüm metni seçmek tek tek uğraştırıyor mu sizi hocam ben anlamadım ya da başka bişey mi soruyorsunuz?

Office 2010 kullanıyorum. Bende Giriş sekmesinin en sonuda Değiştir düğmesi var. Buna tıkladığınızda açılan pencerede Aranan bölümüne tıklayın, ardından Tüm Seçenekler düğmesine tıklayın, Biçim düğmesine tıklayın, Yazıtipi seçeneğini seçin.
Gelen pencerede değiştirmek istediğiniz yazıların tipini belirtin, örneğin altı çizili, rengi mavi vs.
Ardından Yeni değer bölümüne tıklayıp, yine Biçim düğmesine tıklayıp, Yazıtipi seçeneğini seçin, yazılara vermek istediğiniz yeni biçimlendirmeyi tanımlayın, renk vs. sonrakini bul düğmesine tıklayın. Eğer belirttiğiniz özellikteki yazıyı bulursa, değiştir deyin, istediğiniz gibi değişiyorsa Tümü değiştir düğmesine tıklayarak hepsinin biçimini değiştirmiş olursunuz.
Normalde bu pencere bir yazı yerine (örneğin ali yerine veli yazmak) başka bir yazı koymak için kullanılır ama bir de bu özelliği var.

Sayın Hocam,
1. Eğer bu metinler Başlık1 Başlık2 şeklinde biçimlendirilmiş ise, 1. başlığı yeni haline göre biçimlendirin, Giriş Sekmesi -> Stiller bölümünde ilgili başlığa sağ tıklayıp Seçime Uyması için Başlık1 adını Güncelleştir seçeneğine tıklayın. Aynı başlık stilinde olan tüm yazıların biçimleri güncellenecektir.
2. Eğer metinleriniz, diğer metinlerden farklı ise -örneğin normal yazınız siyah, değiştirmek istediğiniz yazılar kırmızı ve bunları mavi yapmak istiyorsunuz- Bul ve Değiştir (CTRL+H) seçeneğinden Tüm Seçenekleri açın, Aranan kutusuna tıklayıp, pencerenin en altında yer alan Biçim düğmesinden Yazı Tipi seçeneği ile aradığınız metinlerin yazıtipini belirleyin, ve aynı işlemi yeni değer kutusuna tıkladıktan sonra tekrarlayın. Son olarakta Tümünü Değiştir düğmesine basın.

yakuphan' Alıntı:
Office 2010 kullanıyorum. Bende Giriş sekmesinin en sonuda Değiştir düğmesi var. Buna tıkladığınızda açılan pencerede Aranan bölümüne tıklayın, ardından Tüm Seçenekler düğmesine tıklayın, Biçim düğmesine tıklayın, Yazıtipi seçeneğini seçin.
Gelen pencerede değiştirmek istediğiniz yazıların tipini belirtin, örneğin altı çizili, rengi mavi vs.
Ardından Yeni değer bölümüne tıklayıp, yine Biçim düğmesine tıklayıp, Yazıtipi seçeneğini seçin, yazılara vermek istediğiniz yeni biçimlendirmeyi tanımlayın, renk vs. sonrakini bul düğmesine tıklayın. Eğer belirttiğiniz özellikteki yazıyı bulursa, değiştir deyin, istediğiniz gibi değişiyorsa Tümü değiştir düğmesine tıklayarak hepsinin biçimini değiştirmiş olursunuz.
Normalde bu pencere bir yazı yerine (örneğin ali yerine veli yazmak) başka bir yazı koymak için kullanılır ama bir de bu özelliği var.
teşekürler hocam :+1: :+1:

BBNET
Geri