workgroup erişilemez hatası

Kodla Büyü

ogretmen15

Site Gezgini
Selam
BT sınıfında ağ ayarlarını yaptım. Ana makinede diğer makinaları göremiyorum. workgroup erişilemez uyarısı veriyor
ne yapabilirim

aynı hatayı bende alıyorum.. ne yapmamız gerekir??? yardım lütfennnn....

anti virüs programı varsa pasif hale getirin...bu değilse hangi işletim sistemi ve sürümü(sp2,sp3?) yüklediniz

ogretmen15' Alıntı:
Selam
BT sınıfında ağ ayarlarını yaptım. Ana makinede diğer makinaları göremiyorum. workgroup erişilemez uyarısı veriyor
ne yapabilirim

tüm bilgisayarlarda çalışma grubu aynı olmak zorunda.kontrol edin,hata varsa düzelterek değişikliklerin etkin olması için yeniden başlatın.
Bilgisayarıma sağ tıklayın özellikler-bilgisayar adı sekmesı-çalışma gurubu ismi tüm bilgisayarlarda aynı olmak zorundadır.bu konuda sorun yoksa eğer;
antivirüs,güvenlik duvarı ya da benzeri yazılımlar engelleme yapar.
lisanlı antivirüs kullandığım bir bilgisayara ağdan hamgi yöntemle olursa olsun,ulaşmam mümkün olmuyor.(antivirüs programında gerekli ayarlamaları yaparsam ulaşabiliyorum.)

ayrıca;siz eğer dediğiniz gibi hiçbir bilgisayara bağlanamıyorsanız,ana bilgisayarla alakalı sorun var.önce söylediklerimi bir yapın bakalım.sorun kalmaz diye düşünüyorum.çalışma grubunda sorun yoksa,
antivirüsü genel pasif hale getirmenize gerek yok,antivirüsün ağ ayarları bölümünde pasifleştirme yapacaksınız.

Hocalarımın önerileri yerinde, olmazsa bir de aşağıdakini denersiniz hocam,

Başlattan çalıştır a services.msc yazıp açılan pencerede sağ taraftan

Ağ sağlama hizmeti'ne çift tıklayın ve otomatik seçeneğini aktif edip tamam diyerek onaylayın.

avira virüs programı kullanıyorum... çalışma grupları aynı.. ipler otomatik..

Yani bu hatanın bizde de arada bir olduğu zamanlar olmuştur. Şunu söyleyim ki aslında ağdaki diğer bilgisayarları görmek için çalışma gruplarının aynı olmasına gerek yok bence. Şöyle ki bizde eskiden Lab 1, Lab 2 ve workgroup olmak üzere 3 çalışma grubu vardı. Bilgisayarların hepsinde XP SP2 yüklü ve de hepsinin ip'leri otomatik. Hangi çalışma grubundaki bilgisayardan bağlanılırsa bağlanılsın hepsi birbirini görüyor ve en az bir dosya paylaşıma açıksa alışveriş yapılabiliyordu. Hat Modemden switche ve oradan da bilgisayarlara dağıltılıyor. Müdür bilgisayarı da direk modemden alıyor. Yani kısacası aslında herhangi bir ayar yapmadan otomatik olarak görmesi gerekir. Bazen sistemin tümünü PC ler, modem, switchler.. kapatıp açmak gerekebiliyor, hatta açtıktan sonra birkaç dakika beklemek de gerekebiliyor, ağ bağlantılarında görünmeyen açık olan bilgisayarlar veya çalışma grupları birkaç dakika sonra kendiliğinden beliriyor.

naptımsa bende de aynı sorun aniden ortaya çıktı ağı kurdum yine ağa erişilemiyor diğer bilgisayarlardan da erişme izni yok ortada fol yok yumurta yok çözemedik...xp işletim sistemi bu arada.

Geri