Xiaomi Cep Telefonu

Kodla Büyü

bomax01

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar merhabalar.
Xiaomi marka telefon kullanıyorum. Memnunumda. Sadece gereksiz olan ve kaldırmama izin vermediği uygulamaları silmek istiyorum. Bunun için bir yol bilen varsa açıklarsa çok sevinirim.
Örneğin kendisinin web tarayıcındaki bildirimleri kapatmama rağmen bir güncelleme aldığı (otomatik güncellemeler kapalı, kendim ile yapıyorum) zaman hemen bildirimleri otomatik açıyor ve yorucu bir bildirim trafiği oluşuyor.
Aynı şekilde temizleme uygulamasında tavsiyeleri al (reklamlar) kapalı olmasına rağmen iki gündür temizlik sonrası reklam gelmeye başladı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler. ?‍♂️

telefon rehberinizi ve resimleri yedekleyip
fabrika ayarlarına dönerseniz hem temiz olur hem de hızlı olur.

1. Tavsiyem Bootloader kilidini kaldırıp Eu rom yüklemeniz. Bütün fuzuli uygulamalar ve reklamlar silinmiş olarak gelir. Ayrıca otomatik görüşme kaydedici de vardır.

2. Eu romu yapamazsınız uygulamaları silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Önemli uyarı:
Bootloader kilidi açık olmalı.

Tavsiyem uygulamaları silmeyin, devre dışı bırakın.

Uyarı: Listeden sadece sorun çıkarmayan uygulamaları (attığım linkte resimleri var) devre dışı bırakın:

* Geliştirici Seçeneklerinden Usb hata ayıklamayı açın.
* Telefonu bilgisayara bağlayın ve usb hata ayıklaması için gelen pencereden onay verin
* adb komut sistemini açın.
* adb shell yazıp telefonun adını ve $ işaretini görün.
* pm disable-user --user 0 PAKET_ADINI_BURAYA_YAZ
* Devre dışı bırakacağınız uygulamanın adını öğrenmek için playstore dan "Package Names" uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bu iki dosyayı indirip ZIP olan dosyayı klasöre çıkarın. Daha sonra uad_gui-windows-opengl.exe dosyasını çıkardığınız klasöre taşıyın. Şu şekilde gözükmeli:

1723559852908.png

İşaretlediğim iki dosya aynı klasörde olmalı.

En son adımda da telefonu kabloyla bilgisayara bağlayın. Telefonun geliştirici seçeneklerini etkinleştirin ve "USB Hata Ayıklaması" seçeneğini aktif edin. İşlem bu kadar. uad_gui-windows-opengl.exe dosyasını çalıştırıp rahatça uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Buradan Package Name Viewer uygulamasını indirip silmek istediğiniz uygulamaların paket adına bakabilirsiniz. Bir şeyi silmeden önce neyi sildiğinizi bildiğinizden emin olun. Sistem hataya düşmesin sonra.

Bu iki dosyayı indirip ZIP olan dosyayı klasöre çıkarın. Daha sonra uad_gui-windows-opengl.exe dosyasını çıkardığınız klasöre taşıyın. Şu şekilde gözükmeli:

Ekli dosyayı görüntüle 76678

İşaretlediğim iki dosya aynı klasörde olmalı.

En son adımda da telefonu kabloyla bilgisayara bağlayın. Telefonun geliştirici seçeneklerini etkinleştirin ve "USB Hata Ayıklaması" seçeneğini aktif edin. İşlem bu kadar. uad_gui-windows-opengl.exe dosyasını çalıştırıp rahatça uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Buradan Package Name Viewer uygulamasını indirip silmek istediğiniz uygulamaların paket adına bakabilirsiniz. Bir şeyi silmeden önce neyi sildiğinizi bildiğinizden emin olun. Sistem hataya düşmesin sonra.
Teşekkür ederim. Bu yöntemle çok basit bir şekilde uygulamaları kaldırabildim.
Dediğiniz gibi Package Name Viewer ile önce uygulamanın sistemdeki adını bulup ona göre sildim.

Geri