Xp İçin Minimum Ram Kaç Mb Olmalı

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar lab beko faz
bazılarında 64 bazılarında 32 mb ramler var bilgisayarların. win 98 kurulu olduğu halde bilgisayarlar o kadar yavaşki
dersler tam bir eziyet oluyor inanın
xp ye yükseltmeyi düşünüyorum ama xp nin normal bi şekilde çalışması için en az kaç mb ram olması gerekiyor.
xpyi en az kaç mb ramle kullanan var?

128 ram ile açılış ve çalıştırmada sorun yaşamadım..Halen çalışıyor.Açılış 30 sn hiçbir zaman geçmedi.
Xp sürücüsüz (Lite XP) CD de toplam boyutu 120 MB civarı idi.Office 2003 ekleyince harddiskteki Dolu alan 800 yada 900 MB oluyordu sanırım.(sürücüleri orjinal fabrika CD lerinden yükledim)
Not:Ekran kartı hediye 128 ATI radeon
işlemci 800 MHZ AMD athlon
harddisk 10 GB parelel (sata değil) ARTI------- 2 GB D harddisk bçlümü

RAm 128 MB
İnternet yada projeksiyon sistemlerinde sorun çıkmadı.
Tabiiki deep freez var.
Anlatım biraz tuhaf oldu ama durum bu.

Sizin işlemci ekran kartı da iyiymiş ama hocam. Bizde 4mb ekran kartı var, işlemci pII 450mhz

hocam aynı bilgisayarlarla çalıştım, 32 mb ram vardı, 128 daha ekledik her birine, normal açılışta 80-90 mb. kullanıyordu. normal kullanımda da sorun çıkmıyordu. ama ram alırken chip olayına dikkat edin. galiba 8 ve 16 chipli olanlar var biz 8 chipli olanı almıştık daha uygun hem. o zaman (3 yıl önce) 21 liradan almıştık 40 adet. yani 128 mb. ram takarsanız rahat kullanır çocuklar. ama ne var ne yok yüklemeyin pc ye :))

ya kitaplara bakarsak win 2000 128 ram istiyor minimum xp ise 256 istiyor. Ama 128 de çalışır ama tadınızı kaçırabilir. Xp cdsindeki beni oku dosyasında sistem gereksinimleri yazar diye hatırlıyorum...Ram alırken 8 ve 16 chip olayı önemli :!: Ben daha önce ram almıştım aynı problemle karşılaşmıştım...

Xp minimum 64 mb RAM ister. Okulumda bu şekilde çalışan 2 tane makinem var hocam bilgin olsun. 32 mb ram vardı ve ben 64 de yükselterek kurulumlarını gerçekleştirdim.

Hocam lite XP pro sp3 kullanın
Normal XP kurarsanız tüm eklentiler sürücüler işe yaramayan herşey birlikte gelir.
düşünün normal de bir CD ortamıda boyutlar:::
XP 600 MB
xp lite pro. sp3 120 MB

bu tabloda veriyor hocam ..

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    141.6 KB · Görüntüleme: 2,474
p2 işlemcili ve 64 mb ram li bilgisayarada çalıştırdık. kağnı gibi hareket ediyordu.

Geri