XP anormal derece yavaş, çözümleriniz nelerdir?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1-Msconfig'den gereksizleri engelliyorum.
2-Disk birleştircisi yapıyorum.
3-Virüsten arındırmaya çalışıyorum. ( Ben "awast free" kullanıyorum, siz ne kullanıyorsunuz, virüs bulaşmıyor diyemeceğim ama.)

Combofix falan öneren olacaktır. Ben bir türlü faydasını göremedim combofix'in. Nasıl kullanmak lazım, güvenli modda mı çalıştırmak lazım. Acaba combofix temizliyor da, tekrardan ağdaki pc'lerden falan, yine mi yayılıyor?

Görev yöneticisinden sebep olan unsuru nasıl tespit ederim?

Yardım lütfen...

Hocam Cleaner ve wise care 365 ile taratmayı dene...
WiseCAre365'de Pc Kontrol, Sistem Temizleme ve sistem ayarlama başlıklarındaki işlemleri yap. Disk birleştirme işe yarayabilir...

Birde çalışma anında görev yöneticisini açık bırak iyice yavaşladığında anormal olan programları bulmaya çalış...Hangi program ram ve cpu'yu fazla kullanıyor....

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam Cleaner ve wise care 365 ile taratmayı dene...
WiseCAre365'de Pc Kontrol, Sistem Temizleme ve sistem ayarlama başlıklarındaki işlemleri yap. Disk birleştirme işe yarayabilir...

Birde çalışma anında görev yöneticisini açık bırak iyice yavaşladığında anormal olan programları bulmaya çalış...Hangi program ram ve cpu'yu fazla kullanıyor....

Bu dediklerinizi bi deneyeceğim. Teşekkürler.

Bu svchost virüsünün çözümünü bulabildiniz mi?

xp nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz birde o önemli .. bilgisayarınız eskiyese konfigirasyonu az olan xp ler (sade) tavsiyemdir

Sâbit disk kullanıyorsanız HD Tune yazılımı ile yavaş hatâ taraması yaptırabilir misiniz hocam ?

HDD'de sıkıntı olup olmadığını anlayabiliriz.

2002 yılında çıkmış bir sistemi kullanmak ne derece mantıklı sorgulamak lazım

aynı sıkıntılar bende de mevcut hocam.sistemler eski olduğundan dolayı mecburen xp kullanmak zorunda kalıyorum. 512 mb ddr ramler ile idare etmeye çalışıyorum. ben okula geldiğimde sp2 li xp yüklü idi. ben sp3 atınca bilgisayarlar biraz anormalleşmeye başladı. çok kasmaya başladılar.zatan bir office yüklü başka bişide yüklü değil. önerilere bende açığım :D

hocam elmizdeki malzeme bu.. 2002 model.. varsa elinizde şöyle 2010 falan seviniriz haniD

Ben ram'leri 1 gb yaptım. Windows xp sp3'ü kendim indirgedim. Office 2003, 7-zip, foxit reader, net-support, chrome kurdum. Hatta bir ara dyned varken oda çalışıyordu.

Deepfreeze'yide attım. Sıkıntı yaşamıyorum. Projeksiyon kullanmıyorum. Net-support işimi görüyor.

advanced system care ile bir kac denememde xp cok cok hızlandı win 7 de ise en fazla yuzde 20 farketti :) özellikle regedit temizleme ve birleştirmenin faydalaı oldugunu dusunuyorum

Geri